Lluís Carulla, Pere Duran Farell, Ernest Lluch, Francesc Moragas i Tecla Sala accedeixen a la final de l'apartat d'Economia dels 7 savis de Catalunya


L'organització Capital de la Cultura Catalana ( www.ccc.cat ) ha fet públic avui que Lluís Carulla, Pere Duran Farell, Ernest Lluch, Francesc Moragas i Tecla Sala són els cinc candidats, de les vint-i-cinc propostes que es van posar a votació durant la setmana passada, que han accedit a la fase final de l'apartat d'economia dels 7 savis de Catalunya. Un total de 1.618 persones han participat en l'elecció.
 
Els candidats que optaven a passar a la fase final per a convertir-se en un dels 7 savis de Catalunya en l'àmbit de l'economia han estat: Enric Bernat i Fontlladosa, Miquel Biada i Bunyol, Jaume Casademont i Perafita, Lluís Carulla i Canals, Pere Duran i Farell, Artur Elizalde i Rouvier, Narcís Feliu de la Penya, Carles Ferrer i Salat, Laureà Figuerola i Ballester, Manuel Girona i Agrafel, Ernest Lluch i Martín, Francesc Moragas i Barret, Victorià Muñoz i Oms, Romà Perpinyà i Grau, Carles Pi i Sunyer, Simeó Rabasa i Singla, Frederic Rahola i Trèmols, Isidoro Roig i Pla, Mercedes Sabi Martínez, Tecla Sala Miralpeix, Dolors Sala i Vivé, Joan Sardà Dexeus, Jesús Serra i Santamans, Miquel Torres i Carbó i Josep Xifré i Casas.


D'altra banda, fins aquest proper diumenge al vespre, l'organització Capital de la Cultura Catalana posa a votació els darrers vint-i-cinc nous personatges, del total de 175 aspirants a persona més sàvia de Catalunya. Aquesta setmana es vota l'apartat de política. Els candidats són: Valentí Almirall i Llozer; Francesc Cambó i Batlle; Rafael Campalans i Puig; Ermessenda de Carcassona; Rafael Casanova i Comes; Teresa de Claramunt; Pau Claris i Casademunt; Lluís Companys i Jover; Marcel·lí Domingo i Sanjuán; Estanislao Figueras i Moragas; Ventura Gassol i Rovira; Josep Irla i Bosch; Jaume I, el Conqueridor; Francesc Layret i Foix; Francesc Macià i Llussà; Francesc Pi i Margall; Carles Pi i Sunyer; Dolors Piera i Llobera; Enric Prat de la Riba i Sarrà; Joan Prim i Prats; Francesc de Paula Rius i Taulet; Antoni Rovira i Virgili; Manuel Serra i Moret; Josep Tarradellas i Joan i Ramon Trias i Fargas.

Una vegada coneguts els cinc finalistes de cadascun dels set àmbits, s'elegiran definitivament les 7 persones més sàvies de Catalunya. A la web www.ccc.cat hi ha tota la informació d'aquesta campanya, les biografies dels 175 candidats, el calendari i els procediments de votació, que poden ser per correu electrònic, sms i telèfon.
  
La iniciativa de les 7 persones més sàvies de Catalunya es desenvolupa amb la voluntat de promoure i divulgar el coneixement de les personalitats catalanes que pel seu coneixement i saviesa han influït més en la història de Catalunya.

19-05-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018