Valentí Almirall, Jaume I, Francesc Macià, Prat de la Riba i Rovira i Virgili finalistes de l'àmbit de la política dels 7 savis de Catalunya


L'organització Capital de la Cultura Catalana ( www.ccc.cat ) ha fet públic avui que Valentí Almirall, Jaume I el Conqueridor, Francesc Macià, Enric Prat de la Riba i Antoni Rovira i Virgili són els cinc candidats, de les vint-i-cinc propostes que es van posar a votació durant la setmana passada, que han accedit a la fase final de l'apartat de política dels 7 savis de Catalunya. Un total de 2.395 persones han participat en l'elecció.
 
Els candidats que optaven a passar a la fase final per a convertir-se en un dels 7 savis de Catalunya en l'àmbit de la política han estat: Valentí Almirall i Llozer; Francesc Cambó i Batlle; Rafael Campalans i Puig; Ermessenda de Carcassona; Rafael Casanova i Comes; Teresa de Claramunt; Pau Claris i Casademunt; Lluís Companys i Jover; Marcel·lí Domingo i Sanjuán; Estanislao Figueras i Moragas; Ventura Gassol i Rovira; Josep Irla i Bosch; Jaume I, el Conqueridor; Francesc Layret i Foix; Francesc Macià i Llussà; Francesc Pi i Margall; Carles Pi i Sunyer; Dolors Piera i Llobera; Enric Prat de la Riba i Sarrà; Joan Prim i Prats; Francesc de Paula Rius i Taulet; Antoni Rovira i Virgili; Manuel Serra i Moret; Josep Tarradellas i Joan i Ramon Trias i Fargas.

Amb l'elecció dels cinc finalistes de l'àmbit de la política s'acaba la fase de classificació i s'inicia la votació final per elegir les set persones més sàvies de Catalunya.
Fins divendres dia 30 de maig, a les dotze de la nit, es pot votar una persona de cadascun dels àmbits per elegir els 7 savis de Catalunya. La votació es exclusivament per e.mail ( info@ccc.cat ). El dia 31 de maig es donaran a conèixer els noms de les 7 persones més sàvies de Catalunya.

Finalistes de l'àmbit de llengua i literatura:
Joan Coromines
Salvador Espriu
Pompeu Fabra
Mercè Rodoreda  
Jacint Verdaguer

Finalistes de l'àmbit de música i arts escèniques:
Joan Brossa
Pau Casals
Josep Anselm Clavé
Pep Ventura
Margarida Xirgu

Finalistes de l'àmbit d'humanitats:
Miquel Batllori
Francesc Eiximenis
Carme Karr
Ramon Llull
Abat Oliba

Finalistes de l'àmbit d'arts plàstiques:
Salvador Dalí
Antoni Gaudí
Joan Miró
Josep Puig i Cadafalch
Josep Lluís Sert i López

Finalistes de l'àmbit de ciències i tecnologia:
Ignasi Barraquer
Ildefons Cerdà
Narcís Monturiol
Joan Oró
Josep Trueta

Finalistes de l'àmbit d'economia:
Lluís Carulla
Pere Duran Farell
Ernest Lluch
Francesc Moragas
Tecla Sala

Finalistes de l'àmbit de la política:
Valentí Almirall i Llozer
Jaume I, el Conqueridor
Francesc Macià i Llussà
Enric Prat de la Riba i Sarrà
Antoni Rovira i Virgili

La iniciativa de les 7 persones més sàvies de Catalunya es desenvolupa amb la voluntat de promoure i divulgar el coneixement de les personalitats catalanes que pel seu coneixement i saviesa han influït més en la història de Catalunya.

26-05-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018