Barcelona, Brasília, Madrid, Nizhny Novgorod i Sarajevo inicien avui la votació de les seves 7 meravelles del patrimoni cultural material


Aquest diumenge, dia 1 de juny, s’inicien les votacions per elegir les 7 meravelles del patrimoni cultural material de la ciutat de Barcelona, segons que ha anunciat avui el Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org). La votació s’acabarà el dia 30 de juny, a les dotze de la nit. La iniciativa compta amb el suport i la col·laboració de Barcelona TV (www.barcelonatv.cat).
 
Les 25 candidatures que aspiren a convertir-se en alguna de les 7 meravelles de Barcelona són les següents:

1 - Anella Olímpica
2 - Casa Batlló
3 - Casa Milà
4 - Casa Vicencs
5 - Catedral
6 - Conjunt de l’antic Hospital de la Santa Creu
7 - Església de Santa Maria del Mar
8 - Estadi del F.C. Barcelona
9 - Fundació Miró
10 - Gran Teatre del Liceu
11 - Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau
12 - Jaciment romà del Born
13 - Monestir de Pedralbes
14 - Monument a Colom
15 - Museu d’Art Contemporani de Barcelona
16 - Palau de la Generalitat
17 - Palau de la Música Catalana
18 - Palau Nacional
19 - Parc Güell
20 - Parlament de Catalunya
21 - Plaça Reial
22 - Sagrada Família
23 - Torre Agbar
24 - Torre de Collserola
25 - Universitat de Barcelona (edifici històric)

S’ha de tenir present que la Sagrada Família serà una de les 7 meravelles de Barcelona atès que ja és una de les 7 meravelles de Catalunya, d’acord amb la votació que es va fer l’any passat.
 
Votació ciutadana

El sistema d'elecció de les 7 meravelles de Barcelona serà per votació ciutadana, a través de correu electrònic, telèfon i SMS. Les persones interessades poden participar en la votació de les 7 meravelles de Barcelona seguint els següents procediments:
 
SMS al 5523
Escrivint: barcelona, espai en blanc i el número de meravella que voleu votar. Per exemple barcelona 1; barcelona 2; barcelona 3, etc.

Telèfon 905889293
Indicant el número de candidatura que voleu votar.
 
Correu electrònic:
barcelona@ibocc.org
escrivint el nom de la candidatura a meravella que es vol votar.
 
La campanya de les 7 meravelles de Barcelona s’emmarca en l’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de cinc ciutats del món. A més de Barcelona desenvolupen l’elecció de les 7 meravelles locals: Brasília (Brasil), Madrid, Nizhny Novgorod (Rússia) i Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina).
 
L’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Barcelona pren com a referència les 7 meravelles del món antic. I, d’altra banda, també pren com a referència les 7 meravelles de Catalunya, elegides per votació ciutadana l’any 2007 i promogudes per l’organització Capital de la Cultura Catalana ( www.ccc.cat < http://www.ccc.cat/ > ).

El Bureau Internacional de Capitals Culturals promou l’elecció ciutadana de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Barcelona amb la voluntat de divulgar el patrimoni d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar la visita als llocs seleccionats i elegits i també establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer de manera sintètica la riquesa patrimonial de Barcelona i les altres ciutats participants.
 
S’entén per meravella del patrimoni cultural material de Barcelona aquells indrets de valor excepcional que representin una obra mestra de l’enginy creador humà, siguin un testimoni excepcional de l’arquitectura, l’escultura, la pintura, les arts monumentals o l’urbanisme, o bé un exemple eminent d’un tipus de construcció que il·lustri algun període de la història de la ciutat de Barcelona.
 
El Bureau Internacional de Capitals Culturals ha creat i desenvolupa la Capital Americana de la Cultura, la Capital de la Cultura Catalana, la Capital Brasileira da Cultura, la US Capital of Culture i altres projectes d’establiment de capitals culturals. Els objectius del Bureau són els de promoure i desenvolupar les capitals culturals creades per aquest organisme; coordinar activitats amb les altres capitals culturals existents en el món; promoure la creació de capitals culturals en els llocs del món on encara no existeixen; col·laborar amb institucions i entitats culturals per assolir objectius comuns; proporcionar assessorament a institucions públiques i privades pel desenvolupament de projectes culturals i, finalment, desenvolupar directament iniciatives culturals arreu del món, com per exemple l’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Barcelona, Brasília, Madrid, Nizhny Novgorod i Sarajevo. Xavier Tudela és el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals.

Barcelona TV
va néixer el 1994 i s’ha consolidat com la televisió de la ciutat. Amb una programació diferenciada de la resta de cadenes, Barcelona TV emet tota la seva programació en analògic i a través de TDT i ofereix la seva programació en directe a través del servei d’ streaming , disponible en el web www.barcelonatv.cat < http://www.barcelonatv.cat/ > , on també es pot trobar el servei gratuït a la carta. Actualment disposa d’unes modernes instal·lacions de més de 2.750 metres quadrats, dos platós de 460 i 100 metres quadrats i un set d’informatius, i té el sistema de captació, producció i emissió dels seus programes totalment digitalitzat. Aposta sobretot per la proximitat, la qualitat, la informació i la cultura. Ricard Domingo és el director de Barcelona TV des de l’any 2004.

01-06-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018