La Sagrada Família, la Pedrera, Santa Maria del Mar, la Casa Batlló, el Liceu, la Catedral i la Torre Agbar encapçalen la classificació oficial provisional de les 7 meravelles de Barcelona


El Bureau Internacional de Capitals Culturals ( www.ibocc.org ) ha fet públic avui que la Sagrada Família, la Pedrera, Santa Maria del Mar, la Casa Batlló, el Liceu, la Catedra i la Torre Agbar encapçalen la classificació oficial provisional de l’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de la ciutat de Barcelona. La votació es va iniciar el passat diumenge i acabarà el dia 30 de juny a les dotze de la nit. La iniciativa compta amb el suport i la col·laboració de Barcelona TV.
 
Després dels primers mil cinc-cents vots, la clasificació oficial provisional de l’elecció de les 7 meravelles de Barcelona és la següent:

Sagrada Família - 214 vots
Casa Milà - 115 vots
Església de Santa Maria del Mar - 111 vots
Casa Batlló - 87 vots
Gran Teatre del Liceu - 71 vots
Catedral - 70 vots
Torre Agbar - 70 vots
Palau de la Música Catalana - 67 vots
Parc Güell - 61 vots
Anella Olímpica - 55 vots
Plaça Reial - 54 vots
Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau - 53 vots
Estadi del F.C. Barcelona - 51 vots
Fundació Miró - 49 vots
Torre de Collserola - 45 vots
Monestir de Pedralbes - 41 vots
Casa Vicencs - 33 vots
Conjunt de l’antic Hospital de la Santa Creu - 31 vots
Palau Nacional - 31 vots
Palau de la Generalitat - 29 vots
Universitat de Barcelona (edifici històric) - 26 vots
Parlament de Catalunya - 24 vots
Monument a Colom - 21 vots
Museu d’Art Contemporani de Barcelona - 17 vots
Jaciment romà del Born - 11 vots

La campanya de les 7 meravelles de Barcelona s’emmarca en l’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de cinc ciutats del món. A més de Barcelona participen simultàneament en l’elecció de les 7 meravelles locals: Brasília (Brasil), Madrid, Nizhny Novgorod (Rússia) i Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina).
 
Aquest vespre es coneixerà la primera classificació oficial provisional de l’elecció de les 7 meravelles de Madrid. Pel que fa a la ciutat de Brasília, la primera classificació oficial provisional de les seves meravelles locals s’ha fet pública també avui i està encapçalada pel Palau da Alvorada, l’edifici del Congrés i el Senat federal, el Palau d’Itamaraty, la catedral, el pont JK (Juscelino Kubitschek), el santuari  Dom Bosco i el Templo da Boa Vontade.
 
Votació ciutadana

El sistema d'elecció de les 7 meravelles de Barcelona és per votació ciutadana, a través de correu electrònic, telèfon i SMS. Les persones interessades poden participar en la votació de les 7 meravelles de Barcelona seguint els següents procediments:
 
SMS al 5523
Escrivint: barcelona, espai en blanc i el número de meravella que voleu votar. Per exemple barcelona 1; barcelona 2; barcelona 3, etc.

Telèfon 905889293
Indicant el número de candidatura que voleu votar.
 
Correu electrònic:
barcelona@ibocc.org
escrivint el nom de la candidatura a meravella que es vol votar.
 
El Bureau Internacional de Capitals Culturals promou l’elecció ciutadana de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Barcelona amb la voluntat de divulgar el patrimoni d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar la visita als llocs seleccionats i elegits i també establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer de manera sintètica la riquesa patrimonial de Barcelona i les altres ciutats participants.
 
S’entén per meravella del patrimoni cultural material de Barcelona aquells indrets de valor excepcional que representin una obra mestra de l’enginy creador humà, siguin un testimoni excepcional de l’arquitectura, l’escultura, la pintura, les arts monumentals o l’urbanisme, o bé un exemple eminent d’un tipus de construcció que il·lustri algun període de la història de la ciutat de Barcelona.
 
El Bureau Internacional de Capitals Culturals ha creat i desenvolupa la Capital Americana de la Cultura, la Capital de la Cultura Catalana, la Capital Brasileira da Cultura, la US Capital of Culture i altres projectes d’establiment de capitals culturals. Els objectius del Bureau són els de promoure i desenvolupar les capitals culturals creades per aquest organisme; coordinar activitats amb les altres capitals culturals existents en el món; promoure la creació de capitals culturals en els llocs del món on encara no existeixen; col·laborar amb institucions i entitats culturals per assolir objectius comuns; proporcionar assessorament a institucions públiques i privades pel desenvolupament de projectes culturals i, finalment, desenvolupar directament iniciatives culturals arreu del món, com per exemple l’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Barcelona, Brasília, Madrid, Nizhny Novgorod i Sarajevo. Xavier Tudela és el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals.

Barcelona TV
va néixer el 1994 i s’ha consolidat com la televisió de la ciutat. Amb una programació diferenciada de la resta de cadenes, Barcelona TV emet tota la seva programació en analògic i a través de TDT i ofereix la seva programació en directe a través del servei d’ streaming , disponible en el web www.barcelonatv.cat , on també es pot trobar el servei gratuït a la carta. Actualment disposa d’unes modernes instal·lacions de més de 2.750 metres quadrats, dos platós de 460 i 100 metres quadrats i un set d’informatius, i té el sistema de captació, producció i emissió dels seus programes totalment digitalitzat. Aposta sobretot per la proximitat, la qualitat, la informació i la cultura. Ricard Domingo és el director de Barcelona TV des de l’any 2004.

05-06-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2023