La Sagrada Família, l’Escorial i el Palau de l’Alvorada encapçalen la classificació oficial provisional de les 7 meravelles de Barcelona, Madrid i Brasília


El Temple Expiatori de la Sagrada Família (Barcelona), el monestir de San Lorenzo de l’Escorial (Comunitat de Madrid) i el Palau de l’Alvorada (Districte Federal de Brasília) encapçalen la classificació oficial provisional de l’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material local en aquestes ciutats, o territoris, després de la primera setmana de votació, en la qual hi ha participat ja milers de persones.
 
La iniciativa està desenvolupada pel Bureau Internacional de Capitals Culturals ( www.ibocc.org ), durant aquest mes de juny. En aquest projecte també hi participen Nizhny Novgorod (Rússia) i Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina).
 
Segons el president del Bureau, Xavier Tudela, l’elecció de les 7 meravelles de cinc ciutats del món respon a “la voluntat de promocionar i valoritzar el patrimoni cultural material internacional. Les cinc ciutats participants són molt representatives d’aquest patrimoni”.
 
En cadascuna de les ciutats, o territoris, participants, s’han seleccionat 25 candidatures, de les quals sortiran elegides les 7 meravelles locals.
 
A Barcelona, on l’elecció es fa amb la col.laboració de Barcelona TV (www.barcelonatv.cat ), les set candidatures més votades fins ara han estat la Sagrada Família, la Pedrera, Santa Maria del Mar, la Casa Batlló, el Liceu, la Catedral i la Torre Agbar.
 
En el cas de la Comunitat de Madrid, on l’elecció es desenvolupa amb la col.laboració d’Onda 6 TV (www.onda6.net ), la primera classificació oficial provisional indica que el monestir de l’Escorial, el Palau Reial, la universitat i el recinte històric d’Alcalà d’Henares, la plaça Major de Chinchón, el Prado, la plaça Major de Madrid i la Cibeles són les candidatures més votades en la primera setmana d’elecció.
 
A Brasília, el Palau de l’Alvorada, residència oficial del president de la República, és la candidatura més votada. Tot seguit estan classificats el Congrés Nacional, el Palau d’Itamaraty, la catedral, el pont JK (Juscelino Kubischek), el santuari Don Bosco i el Temple de la Bona Voluntat.
 
En els propers dies, el Bureau Internacional de Capitals Culturals facilitarà la classificació oficial provisional de l’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Nizhny Novgorod (Rússia) i Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina), les altres ciutats participants.
 
A la pàgina web www.ibocc.org es detallen els sistemes de votació de l’elecció de les 7 meravelles locals de cadascuna de les cinc ciutats participants.

El Bureau Internacional de Capitals Culturals , amb seu a Barcelona, ha creat i desenvolupa la Capital Americana de la Cultura, la Capital de la Cultura Catalana, la Capital Brasileira da Cultura, la US Capital of Culture i altres projectes d’establiment de capitals culturals. Els objectius del Bureau són els de promoure i desenvolupar les capitals culturals creades per aquest organisme; coordinar activitats amb les altres capitals culturals existents en el món; promoure la creació de capitals culturals en els llocs del món on encara no existeixen; col·laborar amb institucions i entitats culturals per assolir objectius comuns; proporcionar assessorament a institucions públiques i privades pel desenvolupament de projectes culturals i, finalment, desenvolupar directament iniciatives culturals arreu del món, com per exemple l’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Barcelona, Brasília, Madrid, Nizhny Novgorod i Sarajevo. Xavier Tudela és el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals.

08-06-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018