Asha Miró protagonitza el Dia Internacional de la Dona a Amposta 2006


Ahir vespre, dia 7 de març, va tenir lloc a Amposta, a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, l'acte de celebració del Dia Internacional de la Dona, dins de les activitats d'Amposta, Capital de la Cultura Catalana 2006. Aquesta activitat ha estat promoguda per l'Àrea d'Adults de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó.

L'acte, titulat é─˙Una estona amb l'Asha Miróé─¨, va comptar amb l'assistència de més de 250 persones d'Amposta, de la comarca i fins i tot d'altres llocs de Catalunya, que volien escoltar a Asha Miró, autora dels llibres é─˙La filla del Gangesé─¨ i é─˙Les dues cares de la llunaé─¨, a més de contes i altres publicacions.

Després de la presentació a càrrec de Margarida Maigí, regidora de cultura, i Manel Ferré, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Amposta, l'acte va començar amb les intervencions de Lola Santacatalina, coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones a les Terres de l'Ebre; M. Josepa Ruiz, psicòloga del Servei d'Atenció a les Dones; i Assumpta Eixarch, Coordinadora de la Secretaria per la Immigració. Totes tres van parlar sobre diversos aspectes relacionats amb la Dona i el seu paper en la societat actual, en l'àmbit familiar, en el món del treball, etc., i especialment de la dona migrada.

Finalment, i durant quasi dues hores, va intervenir la pròpia Asha Miró, que va parlar de la seva experiència personal com a dona migrada, procedent de la Índia, adoptada als 7 anys per una família de Barcelona. Als 27 anys va tornar a l'Índia, i a partir d'aquell viatge, en què es va retrobar amb la seva infància, va començar una nova vida dedicada a colé─ólaborar en programes i accions d'adopció, a escriure llibres i contes i a participar en accions relacionades amb la multiculturalitat, la immigració, l'adopció, etc.

08-03-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024