Fluidra s’incorpora com a empresa col·laboradora de la Capital de la Cultura Catalana


Eloi Planes, conseller delegat de Fluidra, i Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.

La multinacional Fluidra, present a 31 països i amb un equip humà de 3.800 persones, s’ha incorporat avui com a empresa col.laboradora de la Capital de la Cultura Catalana.

Eloi Planes, conseller delegat de Fluidra, i Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, han signat aquest dijous a la tarda l’acord pel qual Fluidra es converteix des d’avui mateix com a empresa col.laboradora de la capitalitat cultural catalana.

Eloi Planes Corts ha manifestat que “com a empresa nascuda a Catalunya, que s’ha anat estenent arreu del món, ens plau molt de donar suport a una iniciativa jove però plenament consolidada com és la Capital de la Cultura Catalana. Fluidra està present a una gran part dels països del planeta, estem adherits al Pacte Mundial de les Nacions Unides (Global Compact), com una mostra del convenciment amb què entenem la importància de la responsabilitat social corporativa, però no podem oblidar on vam iniciar la nostra activitat i, per tant, col.laborar amb les iniciatives emblemàtiques del territori”.

De la seva banda, Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, ha agraït la confiança de Fluidra en la capitalitat cultural i ha expressat que “la Capital de la Cultura Catalana existeix per la voluntat de molts actors diferents de la vida social, cultural, política i econòmica del nostre país. Cada dia és més forta perquè cada vegada hi ha més persones que creuen que és molt positiu que tots els anys una ciutat diferent sigui el nostre referent i es pugui demostrar l’enorme riquesa cultural que té el nostre àmbit lingüístic”.

Fluidra (www.fluidra.com) és un referent nacional i internacional per a l'ús sostenible de l'aigua. Grup multinacional amb seu a Sabadell dedicat al desenvolupament d'aplicacions per a l'ús sostenible de l'aigua. La companyia ofereix solucions per a la conservació, conducció, tractament i gaudi de l'aigua. L’empresa és present a 31 països a través de 156 delegacions i disposa de centres de producció propis ubicats per tot el món. Els productes de Fluidra es distribueixen a més de 170 països gràcies a una extensa xarxa comercial. El grup compta amb un equip humà al voltant de les 3.800 persones. El respecte per l'aigua i el seu ús racional és la base de la filosofia del grup, fundat el 2002. Les companyies que conformen Fluidra, algunes d'elles amb una llarga trajectòria de gairebé 40 anys, han crescut amb aquesta visió especialitzant-se en diversos sectors com el tractament d'aigües, la conducció de fluids, el rec i equipaments per a piscines. Joan Planes és el president de Fluidra.

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. Les ciutats de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008 i Figueres 2009 són els municipis designats fins ara com a Capital de la Cultura Catalana. D’altra banda, l’organització Capital de la Cultura Catalana també impulsa i realitza campanyes de promoció i dinamització cultural específica com ara l’elecció de les 7 meravelles de Catalunya, els 50 personatges que més han influït en la cultura europea; els 7 savis de Catalunya, etc. Xavier Tudela és el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.

19-06-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018