El president de la Capital de la Cultura Catalana valora com a “molt positiva” la primera part de Perpinyà 2008


Aquest primer de juliol, la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008 inicia la segona part de la seva capitalitat cultural d’enguany, cinquena Capital de la Cultura Catalana després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i abans no sigui el torn de Figueres 2009. Resten, doncs, sis mesos perquè Perpinyà finalitzi la seva Capital de la Cultura Catalana 2008.
 
El president de l’organització promotora de la capitalitat cultural, Xavier Tudela, ha valorat avui com a “molt positiva” la primera part de Perpinyà 2008, una capitalitat que està servint “per a augmentar i consolidar els lligams entre Catalunya Nord i la resta del territori de l’àmbit lingüístic i cultural català i visualitzar que Perpinyà és, també, una ciutat catalana”.
 
Fins ara, s’han desenvolupat actes ordinaris amb dimensió especial amb motiu de la capitalitat i també d’extraordinaris. En aquest darrer àmbit, Xavier Tudela ha volgut destacar que “Perpinyà, enguany, s’està convertint com mai en punt de trobada de tot l’àmbit lingüístic. Moltes entitats han anat, o aniran, a Perpinyà a celebrar la seva activitat anual principal”.
 
D’altra banda, el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana ha volgut agrair a l’Ajuntament de Perpinyà i a totes les entitats nordcatalanes i d’altres parts del territori implicades en la capitalitat cultural “l’esforç que estan fent en un àmbit a vegades no fàcil per a augmentar la presència i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes a la ciutat i a la resta de Catalunya Nord”.

01-07-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018