La Sagrada Família, Santa Maria del Mar, el Palau de la Música, la Pedrera, el Liceu, la casa Batlló i la Torre Agbar elegides les 7 meravelles de Barcelona


Aquest dimarts, dia 2 de juliol, s’ha fet públic que la Sagrada Família, l’Església de Santa Maria del Mar, el Palau de la Música Catalana, la Pedrera o casa Milà, el Gran Teatre del Liceu, la casa Batlló, i la Torre Agbar han estat elegides les 7 meravelles del patrimoni cultural material de la ciutat de Barcelona. Durant tot el mes de juny els ciutadans han emès els seus vots. La iniciativa ha estat promoguda pel Bureau Internacional de Capitals Culturals ( www.ibocc.org ) i ha comptat amb la col.laboració de Barcelona TV ( www.barcelonatv.cat ).
 
En total s’han emès 8.135 vots. La classificació final oficial de les 25 candidatures que optaven a convertir-se en alguna de les 7 meravelles de Barcelona és la següent:

Sagrada Família
Església de Santa Maria del Mar
Palau de la Música Catalana
Casa Milà
Gran Teatre del Liceu
Casa Batlló  
Torre Agbar
Catedral  
Parc Güell
Anella Olímpica  
Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau  
Plaça Reial  
Palau Nacional
Monestir de Pedralbes  
Fundació Miró
Estadi del F.C. Barcelona
Torre de Collserola
Casa Vicens  
Conjunt de l’antic Hospital de la Santa Creu
Palau de la Generalitat  
Universitat de Barcelona (edifici històric)  
Parlament de Catalunya  
Monument a Colom
Museu d’Art Contemporani de Barcelona  
Jaciment arqueològic del mercat del Born  
1.218 vots
705 vots
614 vots
571 vots
547 vots
492 vots
459 vots
404 vots
398 vots
381 vots
344 vots
332 vots
301 vots
244 vots
231 vots
201 vots
167 vots
98 vots
89 vots
81 vots
79 vots
72 vots
44 vots
37 vots
26 vots

El proper dia 17 de juliol tindrà lloc l’acte de lliurament dels diplomes acreditatius als responsables de les 7 meravelles elegides.
 
La campanya de les 7 meravelles de Barcelona s’emmarca en l’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de cinc ciutats del món. A més de Barcelona han participat en l’elecció de les 7 meravelles locals: Brasília (Brasil), Madrid, Nizhny Novgorod (Rússia) i Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina).
 
El Bureau Internacional de Capitals Culturals ha promogut l’elecció ciutadana de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Barcelona amb la voluntat de divulgar el patrimoni d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar la visita als llocs seleccionats i elegits i també establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer de manera sintètica la riquesa patrimonial de Barcelona i les altres ciutats participants.
 
El Bureau Internacional de Capitals Culturals ha creat i desenvolupa la Capital Americana de la Cultura, la Capital de la Cultura Catalana, la Capital Brasileira da Cultura, la US Capital of Culture i altres projectes d’establiment de capitals culturals. Els objectius del Bureau són els de promoure i desenvolupar les capitals culturals creades per aquest organisme; coordinar activitats amb les altres capitals culturals existents en el món; promoure la creació de capitals culturals en els llocs del món on encara no existeixen; col·laborar amb institucions i entitats culturals per assolir objectius comuns; proporcionar assessorament a institucions públiques i privades pel desenvolupament de projectes culturals i, finalment, desenvolupar directament iniciatives culturals arreu del món, com per exemple l’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Barcelona, Brasília, Madrid, Nizhny Novgorod i Sarajevo. Xavier Tudela és el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals.

Barcelona TV
va néixer el 1994 i s’ha consolidat com la televisió de la ciutat. Amb una programació diferenciada de la resta de cadenes, Barcelona TV emet tota la seva programació en analògic i a través de TDT i ofereix la seva programació en directe a través del servei d’ streaming , disponible en el web www.barcelonatv.cat , on també es pot trobar el servei gratuït a la carta. Actualment disposa d’unes modernes instal·lacions de més de 2.750 metres quadrats, dos platós de 460 i 100 metres quadrats i un set d’informatius, i té el sistema de captació, producció i emissió dels seus programes totalment digitalitzat. Aposta sobretot per la proximitat, la qualitat, la informació i la cultura. Ricard Domingo és el director de Barcelona TV des de l’any 2004.

02-07-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018