La Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008 celebra el centenari d’Empúries i de Rúscino


El centenari de l’inici de les excavacions dels jaciments d’Empúries (Alt Empordà) i Rúscino (Rosselló) serà el tema amb el qual enguany se celebrarà el “IV Fòrum Auriga. Diàleg sobre la tradició grecoromana a Catalunya”, en el marc de la programació de la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008, els dies 8 i 9 de novembre.

El Fòrum Auriga és la trobada anual dels professionals del llegat grecoromà d’arreu dels territoris de llengua i cultura catalanes que se celebra en la programació de la capitalitat cultural. Enguany, també forma part de les activitats culturals commemoratives del Centenari de l'Inici de les Excavacions d'Empúries. Ha estat organitzat per la revista Auriga, l’organització Capital de la Cultura Catalana, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, l’Ajuntament de la Fidelíssima Vila de Perpinyà, el Centre de Recerques Arqueològiques de Rúscino i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

Les comunicacions oferiran una visió de futur d’ambdós jaciments, repassant la seva història i els projectes al voltant dels quals s’està treballant. Se celebraran dues taules rodones “Aproximació al món clàssic en ambdós costats de les fronteres” i “Com treballar la gestió de patrimoni i turisme cultural”. S’ha previst també la visita als jaciments de Rúscino i d’Empúries.

El IV Fòrum Auriga se celebrarà al jaciment de Rúscino, al convent dels Mínims de Perpinyà i a la seu d’Empúries del Museu d’Arqueologia de Catalunya,

Podeu consultar un resum de les tres anteriors edicions d’aquests fòrums a la web de la revista Auriga (www.auriga.cat).

21-05-2007


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018