Promoció de les 7 meravelles de Barcelona i Catalunya a Rússia, coincidint amb el lliurament de diplomes a les 7 meravelles de Nizhny Novgorod


Catedral de Sant Alexandre del Neva

El proper dia 22 de setembre, el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org) i de l’organització Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat), Xavier Tudela, lliurarà els diplomes acreditatius a les 7 meravelles del patrimoni cultural material de la regió russa de Nizhny Novgorod. L’acte, al qual assistirà el president de la regió, Valery Shantsev, se celebrarà a la seu del govern d’aquesta regió, subjecte federal de la Federació Russa, que té una superfície de 76.900 km² i una població de tres milions i mig de persones.
 
L’elecció de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de la regió de Nizhny Novgorod es va realitzar durant el passat mes de juny, en una activitat internacional en la qual, a més d’aquesta regió russa, van participar també Barcelona (amb la col.laboració de BarcelonaTV), Brasília, Madrid i Sarajevo.
 
Les 7 meravelles de Nizhny Novgorod, elegides d’entre 25 candidatures, són les següents:
 
1) Paisatge cultural de la baixada cap el Volga
2) Conjunt del monestir Blagovèxtxenski (Anunciació)
3) Església de la Nativitat i advocació de la Mare de Déu (Rojdèstvenskaia Soboro-Bogoròditskaia, anomenada de Stròganov)
4) La ciutadella de Nizhny Novgorod ("Kremlin". Les muralles i els baluards)
5) Edificis “Garantia” i “Titànic”
6) Palau de fires
7) Catedral de Sant Alexandre del Neva
 
Coincidint amb l’anunci de la convocatòria de l’acte de lliurament de diplomes de les 7 meravelles de Nizhny Novgorod, el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals ha manifestat que “l’acte serà una bona oportunitat per a promocionar a Rússia, un mercat turístic en plena expansió, les 7 meravelles de Barcelona (elegides enguany) i de Catalunya (elegides l’any passat). Aquesta mateixa promoció també la farem més endavant a Brasília, coincidint amb l’acte de lliurament de diplomes a les seves 7 meravelles locals”.
 
Les 7 meravelles de Barcelona són:

1) Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona
2) Església de Santa Maria del Mar
3) Palau de la Música Catalana
4) Casa Milà o la Pedrera
5) Gran Teatre del Liceu
6) Casa Batlló
7) Torre Agbar

Les 7 meravelles de Catalunya són:

1) Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona
2) Conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida
3) Conjunt arqueològic de Tàrraco
4) Centre històric de Vic
5) Catedral de Girona
6) Monestir de Sant Miquel de Cuixà
7) Celler Cooperatiu de Gandesa

Actualment, el Bureau està estudiant la creació de la “Ruta de les 7 meravelles de Barcelona” i la “Ruta de les 7 meravelles de Catalunya”,  un producte turístic per a un nou segment de turisme nacional i internacional.

04-09-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018