4 capitals de la cultura catalana participen a la "Nit vint-i-cinc" de TV3


La Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008 participarà el proper dimecres al vespre, dia 10 de setembre, en la “Nit vint-i-cinc” de TV3.

La “Nit vint-i-cinc” forma part de tota una sèrie d’iniciatives amb què TV3 celebra els seus 25 anys d’història. És, per una banda, un programa especial que TV3 emetrà la nit del 10 de setembre. Per una altra banda, un seguit d’activitats lúdiques gratuïtes repartides pels territoris de parla catalana.
 
L’actual Capital de la Cultura Catalana obrirà les portes, a les vuit del vespre, del museu Jacint Rigau. Una hora més tard es podrà visitar l'exposició «Visa pour l'image» a la Capella Sant Domènec i, a les deu del vespre, hi haurà l’actuació musical d'un grup del barri de Sant Jaume a la Font Màgica.
 
A més de Perpinyà 2008 també participen en la celebració dels 25 anys de TV3 altre ciutats que han estat o seran capitals de la cultura catalana. Específicament, Amposta 2006, Lleida 2007 i Figueres 2009.

A Amposta, que va ser Capital de la Cultura Catalana l’any 2006, els actes festius se celebraran a la plaça del Castell. Hi haurà activitats esportives, musicals, de coneixement del territori, de creació, etc.
 
La ciutat de Lleida, Capital de la Cultura Catalana 2007, obrirà en horari excepcional el Centre Social i Cultural de l'Obra Social La Caixa, la Seu Vella, el Museu de l'Aigua, el Centre d'Art La Panera, el Museu d'art Jaume Morera i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.
 
Figueres, que serà Capital de la Cultura Catalana el 2009, obrirà també en horari excepcional nocturn, els museus Dalí, del Joguet, de l’Empordà, de la Ciència i la Tècnica de l’Empordà i, entre altres activitats, estrenarà la pel.lícula "Festí de sang".
 
Finalment, la ciutat de Tarragona, que és la candidata de Catalunya a la Capital Europea de la Cultura 2016, participà de manera també molt activa en la “Nit vint-i-cinc” de TV3. A partir de les 21.30 h, "Tarragona encén la flama”. Quatre-cents vuit voluntaris d'entitats culturals es concentraran a l'Amfiteatre Romà i encendran una torxa de foc en representació i en agraïment als quatre-cents vuit municipis catalans que ja han donat suport a la candidatura de Tarragona 2016.

05-09-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018