Badalona (Barcelonès) i Escaldes-Engordany (Andorra) candidats a la Capital de la Cultura Catalana 2010


La ciutat de Badalona, que amb 221.000 habitants és el tercer municipi més poblat de Catalunya, i Escaldes-Engordany, una de les set parròquies del Principat d’Andorra, territori en què es divideix administrativament el país dels Pirineus, aspiren a convertir-se en la Capital de la Cultura Catalana 2010.
 
Les presentacions públiques de les respectives candidatures se celebraran en les dates següents:
 
Dimecres, dia 8 d’octubre, a les 13.00 h., a la sala de premsa de l’Ajuntament de Badalona, presentació de la candidatura badalonina. Intervindran: l’alcalde de Badalona, Jordi Serra; el regidor de cultura i patrimoni cultural, Jaume Vives, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.
 
Dimarts, dia 14 d’octubre, a les 12.00 h., al Comú (ajuntament) d’Escaldes-Engordany, aquesta parròquia (municipi) andorrà presentarà la seva candidatura que té com a lema “Font de diversitat”. Intervindran: el Cònsol major (alcalde), Antoni Martí, el conseller (regidor) de cultura, Pere Moles, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.
   
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004.
  
Les ciutats de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008 i Figueres 2009 són els municipis designats fins ara com a Capital de la Cultura Catalana.

02-10-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018