L’Ajuntament de Badalona presenta oficialment la seva candidatura per a convertir-se en la Capital de la Cultura Catalana 2010


El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, i el regidor de l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Badalona, Jaume Vives.

L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, el regidor de l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Badalona, Jaume Vives, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, han presentat avui alguns dels projectes que la ciutat proposa per a esdevenir la Capital de la Cultura Catalana 2010.
 
La candidatura mostra algunes de les activitats culturals que ja estan consolidades a la ciutat com el Festival Internacional de Filmets, el festival Blues&Ritmes, el prestigiós festival d’il·lusionisme Memorial Li-Chang, o les mateixes Festes de Maig, amb la Cremada del Dimoni com a acte emblemàtic declarada Bé Cultural d’Interès Turístic per la Generalitat de Catalunya l’any 1991.
 
A més de potenciar aquestes activitats, Badalona presenta altres propostes basades en quatre eixos:

- història i patrimoni
- cultura tradicional i popular
- arts i creació
- literatura i pensament

Entre les diferents propostes d’aquests quatre eixos cal destacar la voluntat de potenciar els espectacles de foc com una part de la cultura catalana amb una Fira del Foc; editar un llibre sobre la història de la màgia a Catalunya i la reedició de l’obra "Betúlia" de Maria Aurèlia Capmany; o la realització de jornades sobre el patrimoni o debats relacionats amb la literatura catalana.
 
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004.
  
Les ciutats de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008 i Figueres 2009 són els municipis designats fins ara com a Capital de la Cultura Catalana.

08-10-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018