Celebració conjunta  dels centenaris d’Empúries (Alt Empordà) i de Rúscino (Rosselló) a la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008


Presentació del IV Fòrum Auriga a la Delegació de Perpinyà a Barcelona. D’esquerra a dreta: Xavier Aquilué, director del MAC-Empúries; Isabel Rodà, directora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica; Montserrat Tudela, subdirectora de la revista Auriga; Jaume Roure, regidor d’afers catalans de l’Ajuntament de Perpinyà, Elisabeth Doumeyrou, directora de Patrimoni de l’Ajuntament de Perpinyà; Isabel Rébé-Marichal, directora del jaciment de Rúscino i Dolors Martí, secretària general del Col.legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya

El centenari de l’inici de les excavacions dels jaciments d’Empúries (Alt Empordà) i Ruscino (Rosselló) serà el tema amb el qual enguany se celebrarà el “IV Fòrum Auriga. Diàleg sobre la tradició grecoromana a Catalunya”, en el marc de la programació de la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008, els dies 8 i 9 de novembre, presentat ahir a la Delegació de la Vila de Perpinyà a Barceloa.
 
El Fòrum Auriga és la trobada anual dels professionals del llegat grecoromà d’arreu dels territoris de llengua i cultura catalanes que se celebra en la programació de la capitalitat cultural. Enguany, també forma part de les activitats culturals commemoratives del Centenari de l'Inici de les Excavacions d'Empúries.
 
Les comunicacions oferiran una visió de futur d’ambdós jaciments, repassant la seva història i els projectes al voltant dels quals s’està treballant. Se celebraran dues taules rodones “Aproximació al món clàssic en ambdós costats de les fronteres” i “Com treballar la gestió de patrimoni i turisme cultural”.  S’ha previst també la visita als jaciments de Rúscino i d’Empúries.
 
El IV Fòrum Auriga se celebrarà al jaciment de Ruscino, al convent dels Mínims de Perpinyà i a la seu d’Empúries del Museu d’Arqueologia de Catalunya.
 
Podeu consultar un resum de les tres anteriors edicions d’aquests fòrums a la web de la revista Auriga (www.auriga.cat).

Programa del IV Fòrum Auriga en format PDF

10-10-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018