Escaldes-Engordany (Principat d'Andorra) candidata a la Capital de la Cultura Catalana 2010


Antoni Martí, cònsol major (alcalde), d'Escaldes-Engordany, lliura la candidatura andorrana a la Capital de la Cultura Catalana 2010 al president de l’organització promotora, Xavier Tudela.

El Comú (Ajuntament) d'Escaldes-Engordany ha presentat aquest dimarts, dia 14 d'octubre, la seva candidatura a la Capital de la Cultura Catalana 2010, que porta com a títol ”Andorra, font de diversitat”.
 
Antoni Martí, cònsol major (alcalde), ha manifestat durant la presentació de la candidatura que “la d'Escaldes-Engordany és la candidatura d'Andorra perquè té el suport institucional de totes les parròquies (municipis) del Principat i també del Govern nacional”. D'altra banda, ha reconegut que en un moment que a nivell internacional la cojuntura actual no és encoratjadora, la capitalitat de la cultura catalana és un signe d'esperança”.
 
De la seva banda el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha declarat que “la participació del Principat d'Andorra en una iniciativa de tot l'àmbit lingüístic català és molt important perquè com a subjecte de dret internacional que és pot projectar la nostra llengua arreu del món amb total normalitat. D'altra banda, la candidatura presentada és excel.lent”.
 
La candidatura andorrana presenta tres eixos específics per a la capitalitat cultural: activitats d'àmbit local; nacional, entre les que cal destacar la creació d'un festival de curts en català, i també d’àmbit internacional.
 
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004.
  
Les ciutats de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008 i Figueres 2009 són els municipis designats fins ara com a Capital de la Cultura Catalana.

14-10-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018