El president de Mèxic felicita al president del Paraguai per l’elecció d’Asunción com a Capital Americana de la Cultura 2009


El president de la República del Paraguai, Fernando Lugo Méndez, i el president dels Estats Units de Mèxic, Felipe Calderón Hinojosa.

El president de Mèxic, Felipe Calderón, ha felicitat al president del Paraguai, Fernando Lugo, per l’elecció de la ciutat d’Asunción com a Capital Americana de la Cultura 2009 i ha expressat l’interès del seu govern per enfortir aquesta distinció, col.laborant a través de diverses manifestacions culturals.

Aquesta felicitació està reflectida en el comunicat oficial conjunt de la visita que el president de la República del Paraguai, Fernando Lugo Méndez, ha realitzat a Mèxic els dies 3 i 4 de novembre de 2008, per invitació del president dels Estats Units Mexicans, Felipe Calderón Hinojosa.
 
Mérida (Yucatán, Mèxic) va ser la primera Capital Americana de la Cultura de la història, l’any 2000.
 
D’altra banda, es dóna la circumstància que la capitalitat cultural del continent americà va ser creada i està impulsada pel mateix equip promotor que la Capital de la Cultura Catalana.
 
La Capital Americana de la Cultura, creada el 1998, té com a objectius promoure la integració interamericana des de l’àmbit cultural, contribuir a un millor coneixement entre els pobles del continent americà, respectant la seva diversitat nacional i regional, posant de relleu alhora el patrimoni cultural comú. L’Organització Capital Americana de la Cultura és membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals, promou internacionalment les ciutats capitals culturals i estableix nous ponts de cooperació amb Europa, continent que té establerta la capital cultural des de 1985. Està acreditada davant l’Organització dels Estats Americans (OEA) i té el reconeixement dels parlaments Llatinoamericà i Europeu. Fins ara, han estat designades com a Capital Americana de la Cultura les següents ciutats: Mérida (Mèxic) 2000; Iquique (Xile) 2001; Maceió (Brasil) 2002; Ciutat de Panamà (Panamà) i Curitiba (Brasil) 2003; Santiago (Xile) 2004; Guadalajara (Mèxic) 2005; Córdoba (Argentina) 2006; Cusco (Perú) 2007; Brasília (Brasil) 2008, i Asunción (Paraguai) 2009.
 
El Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org) és un organisme que agrupa la Capital Americana de la Cultura (www.cac-acc.org), la Capital Brasilera de la Cultura (www.capitalbrasileiradacultura.org), la US Capital of Culture (www.culturalcapital.us), i la Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat), com a iniciatives consolidades, i altres projectes de creació de capitals culturals en preparació. Xavier Tudela és el president de la Capital Americana de la Cultura i del Bureau Internacional de Capitals Culturals.

04-11-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018