Especialistes assistents al IV Fòrum Auriga destaquen la importància del turisme cultural com a impulsor de l’economia


Inauguració del IV Fòrum Auriga, celebrat a la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008. L’acte fou presidit per Joan Pau Alduy, alcalde de Perpinyà.

La ciutat de Perpinyà ha acollit aquest cap de setmana, en la seva condició de Capital de la Cultura Catalana 2008, la quarta edició del Fòrum Auriga. Aquest Fòrum, que va ser inaugurat per l’alcalde de Perpinyà, Joan Pau Alduy, reuneix anualment a especialistes de la tradició grecoromana de Catalunya. Enguany, s’ha tractat sobre “El centenari de l’inici de les excavacions dels jaciments d’Empúries (Alt Empordà) i Rúscino (Rosselló)”. Alhora, ha servit per a homenatjar Rémy Marichal.
 
El Fòrum, al qual han assistir dues-centes persones, tant de Catalunya Nord com de Catalunya Sud, s’ha clos aquesta tarda amb la visita que els assistents han fet al jaciment d’Empúries. Les sessions acadèmiques han tingut lloc al Convent dels Mínims de Perpinyà.
 
Montserrat Tudela, promotora i impulsora dels fòrums Auriga, ha fet un balanç molt positiu d’aquesta quarta edició “que ha servit per a potenciar les relacions entre Catalunya Nord i Catalunya Sud, per a constatar la importància que té el turisme cultural com a font de desenvolupament econòmic i per a visualitzar l’interès que tant les administracions públiques com la iniciativa privada tenen per a posicionar internacionalment l’enorme potencial cultural, material i immaterial, que té el nostre país”.
 
Les anteriors edicions del Fòrum es van celebrar a Esparreguera (2005), Amposta (2006) i Lleida (2007), en la seva condició de capitals de la cultura catalana.
 
Entre d’altres, han intervingut en el IV Fòrum Auriga (per ordre d’intervenció): Guy Barruol, Isabelle Rébé-Marichal, Xavier Aquilué, Eduard Riu-Barrera, Bruno Helly, Xavier Nieto, Cyr Descamps, Michael Salvat, Joan Sanmartí, Isabel Rodà, Jordi Castellví, J.M. Nolla, Miquel Sitjar, Montserrat Tudela, Pere Izquierdo, Michel Bats, Oriol Mercadal, Sara Aliaga, Pere Campmajó, Oriol Olesti, Denis Crabol, Christine Rendu, Anna Maria Puig, Marta Santos, P. Castanyer, J. Tremoleda, Maria Costa, Christian Batalló, Josep Maria Carreté, Elisabeth Doumeyrou i Rosa Rossell.
 
L’edició d’enguany del Fòrum Auriga ha estat organitzada per la revista Auriga, l’Ajuntament de Perpinyà, l’organització Capital de la Cultura Catalana, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Col.legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.

09-11-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018