El Consell Social de la Capital de la Cultura Catalana 2009 es reuneix a Figueres


Acte de signatura de la designació de Figueres com a Capital de la Cultura Catalana 2009, celebrat el 26 d’abril d’enguany.

Dues-centes entitats, associacions i col·legis professionals formen l’òrgan màxim de participació de Figueres 2009

L’alcalde Santi Vila presideix el Consell Social de Figueres 2009, Capital de la Cultura Catalana, el màxim òrgan de participació d’aquest esdeveniment que se celebra a la capital altempordanesa durant l’any vinent. Han estat convidats els vicepresidents del Consell, Pere Vila, president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà; Enric Vilert, president de la Diputació de Girona; Miquel Sitjar, director dels serveis territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat a la demarcació de Girona; i Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana; així com nombrosos representants de les 208 entitats, associacions, col·legis professionals i col·lectius figuerencs que formen part del Consell, que es reuneix per primer cop el proper dimarts 25 de novembre a les 19h, al Saló de Plens.

Per al comissari de Figueres 2009, Joan Manuel Soldevilla, “El projecte comença a prendre cos. La reflexió, el debat i la proposta abandonen el camp de l’abstracció i es comencen a concretar en una agenda, uns espais expositius, unes activitats i una programació que es presentarà en les properes setmanes”. I és que prèviament a la constitució del Consell Social l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Figueres ha valorat, amb l’ajuda d’un consell assessor consensuat entre tots els grups polítics municipals, un total de 387 propostes de tot tipus per celebrar a la ciutat l’any vinent.

El regidor de Cultura de Figueres, Ciro Llueca, ha afirmat que “la ciutat s’ha sumat a la iniciativa amb molta energia. El procés de selecció de les propostes ha estat necessàriament llarg i complex, i lamentablement algunes d’aquestes idees no es podran assumir per estrictes raons pressupostàries, però els figuerencs tindrem aviat elements molt tangibles per començar a viure aquesta festa de la cultura”.

Dos eixos articularan l’esdeveniment de Figueres 2009: la sardana i el submarí, Pep Ventura i Narcís Monturiol, la cultura popular i tradicional i la ciència i el coneixement. Dos eixos fructífers i frondosos, dos conceptes que, arrelats a la tradició i a la història, projectaran el dinamisme i la vitalitat de Figueres al llarg d’un any amarat de participació ciutadana, reflexions, idees, exposicions, concerts i espectacles.

20-11-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018