Brasília rep els diplomes acreditatius de les 7 meravelles del seu patrimoni cultural material


Acte de lliurament dels diplomes acreditatius de les 7 meravelles del patrimoni cultural material de Brasília.

El president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, Xavier Tudela, ha lliurat avui els diplomes acreditatius a les set meravelles del patrimoni cultural material de Brasília, elegides per votació popular el passat mes de juny.

Les set meravelles de la capital federal del Brasil són: la Catedral, el Congrés Nacional, el Palau d’Alvorada, el Palau de Planalto, el Temple de Boa Vontade, el Santuari Dom Bosco i el Pont JK.

L’acte, al qual hi han assistit més de dues-centes persones, s’ha celebrat a la sala Parlamundo del Temple de Boa Vontade, una de les set meravelles brasileres. Hi ha hagut representants de totes les meravelles elegides, diputats federals, el president de Brasiliatur, el sotsgovernador del Districte Federal de Brasília, Paulo Octávio, a més del delegat del Bureau Internacional de Capitals Culturals al Brasil, Màrius Vendrell, i el president d’aquest organisme, Xavier Tudela.

Al final de l’acte, João Truran, director regional de l’empresa Vivo, de telefonia, ha lliurat a Xavier Tudela una mostra de l’edició especial de cinc-centes mil targetes telefòniques amb la reproducció de cadascuna de les set meravelles del patrimoni cultural material de Brasília.

La campanya de les 7 meravelles de Brasília, impulsada pel Bureau Internacional de Capitals Culturals, amb la col.laboració de Brasiliatur en el cas de Brasília, s’ha emmarcat en l’elecció de les set meravelles del patrimoni cultural material de cinc ciutats del món. A més de Brasília, han participat en l’elecció de les 7 meravelles locals: Barcelona, Madrid, Nizhny Novgorod (Rússia) i Sarajevo (Bòsnia i Herzegovina).

El Bureau Internacional de Capitals Culturals ha realitzat l’elecció de les 7 meravelles de Barcelona, Brasília, Madrid, Nizhny Novgorod i Sarajevo amb la voluntat de divulgar aquest patrimoni d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, a la vegada, motivar la visita dels llocs candidats i elegits i establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer de manera sintètica la riquesa patrimonial internacional.

El Bureau Internacional de Capitals Culturals ha creat i desenvolupa la Capital Americana de la Cultura, la Capital de la Cultura Catalana, la Capital Brasilera de la Cultura i la US Capital of Culture. Els objectius del Bureau són els de promoure i desenvolupar les capitals culturals creades pel Bureau; coordinar activitats amb les altres capitals culturals existents en el món; promoure la creació de capitals culturals en els llocs del món on encara no existeix aquesta iniciativa; col.laborar amb institucions i entitats culturals per assolir objectius comuns; proporcionar assessorament a institucions públiques i privades pel desenvolupament de projectes culturals i desenvolupar directament iniciatives culturals arreu del món. Xavier Tudela és el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals.

09-12-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018