La Capital de la Cultura Catalana es promou a Qatar


Seu del Ministeri de Cultura de Qatar: Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, i Mubarak N. Al-Khalifa, secretari general del Consell Nacional per a la Cultura, les Arts i el Patrimoni de l’Estat de Qatar.
A la resta de fotografies podem veure llocs emblemàtics de Doha, com ara el Museu d'Art Islàmic, el Palau de l'Emir i la nova zona econòmica de la ciutat, amb edificis dissenyats per arquitectes d'arreu del món.

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, s’ha entrevistat amb autoritats culturals de l’Estat de Qatar i ha visitat les infrastructures culturals d’aquest emirat del gol Pèrsic, el país que té la renda per càpita més alta del món, per a estudiar possibilitats de col.laboració, atès que Doha serà la Capital Àrab de la Cultura l’any 2010.
 
Xavier Tudela ha declarat després de la visita que “Qatar és un dels països del món que més està invertint en cultura, tant pel que fa referència a la creació d’infrastructures culturals, com a la participació cada vegada més important de la ciutadania en l’activitat cultural de l’emirat”.
 
Aquest mateix mes de desembre, Qatar ha inaugurat el Museu d’Art Islàmic, una obra emblemàtica que ha costat 300 milions de dòlars. També actualment s’està remodelant el Museu Nacional i construint nous equipaments culturals. Tot aquest treball amb la voluntat de convertir Doha en referent cultural d’Orient Mitjà i d’arreu del món.
 
En les properes setmanes seguiran els contactes per a concretar les primeres accions de col.laboració entre la Capital de la Cultura Catalana i Qatar.
 
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004.  Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011.
 
La Capital de la Cultura Catalana és membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), organisme que agrupa també la Capital Americana de la Cultura (www.cac-acc.org), la Capital Brasilera de la Cultura (www.capitalbrasileiradacultura.org), la US Capital of Culture (www.culturalcapital.us) i d’altres projectes de creació de capitals culturals en preparació.

23-12-2008


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018