El concert “Sardanes per al món” obre les activitats de Figueres com a Capital de la Cultura Catalana 2009


La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya interpretant el concert “Sardanes per al món” al Teatre “El Jardí” de Figueres.

Aquest dissabte al vespre, dia 10 de gener, la ciutat de Figueres s’ha estrenat com a Capital de la Cultura Catalana 2009 amb el concert “Sardanes per al món”, a càrrec de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, integrada per músics de la Principal de la Bisbal i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà. El concert s’ha celebrat al Teatre “El Jardí” de la capital de l’Alt Empordà, ple de figuerencs orgullosos d’iniciar la sisena Capital de la Cultura Catalana de la història, després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008 i abans no sigui el torn de Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011.
 
La inauguració oficial, però, de la Capital de la Cultura Catalana Figueres 2009 se celebrarà el dissabte 24 de gener, amb un acte institucional, al qual assistiran representants de les altres capitals de la cultura catalana i membres de moltes institucions i entitats d’arreu del país. Posteriorment, hi haurà un espectacle de carrer que inclourà una sardana aèria.
 
Figueres ha plantejat la seva Capital de la Cultura Catalana 2009 com un espai de reflexió sobre com ha de ser la cultura a la ciutat i, per extensió, al país. I aquesta reflexió trobarà concreció en dues línies de programació. La ciència i la tècnica, al voltant de la figura de Narcís Monturiol, i la cultura popular, amb Pep Ventura al capdavant.

11-01-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018