Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra) es convertirà oficialment el 2 de febrer en la Capital de la Cultura Catalana 2011


Antoni Martí, Cònsol Major d'Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra), juntament amb el Conseller de Cultura del Comú, Pere Moles.

El Cònsol Major (alcalde) d'Escaldes-Engordany, Antoni Martí, assistirà a la inauguració de la Capital de la Cultura Catalana Figueres 2009, el dia 24 de gener vinent, en la seva condició de màxim responsable de la Capital de la Cultura Catalana Escaldes-Engordany 2011. També hi assistirà, per part andorrana, el Conseller de Cultura d’aquesta parròquia (municipi), Pere Moles.
 
D’altra banda, el dia 2 de febrer tindrà lloc l’acte de signatura oficial de designació d’Escaldes-Engordany com a referent cultural de tot l’àmbit lingüístic català d’aquí a dos anys, amb la qual cosa aquesta parròquia començarà oficialment la preparació de la seva Capital de la Cultura Catalana 2011. La cerimònia de signatura, entre el Cònsol Major d'Escaldes-Engordany, Antoni Martí, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, se celebrarà a la sala de plens del Comú (ajuntament) i està prevista l’assistència de destacades personalitats andorranes i d’altres parts de l’àmbit lingüístic català.
 
La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004.  Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011.
 
La Capital de la Cultura Catalana és membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), organisme que agrupa també la Capital Americana de la Cultura (www.cac-acc.org), la Capital Brasilera de la Cultura (www.capitalbrasileiradacultura.org), la US Capital of Culture (www.culturalcapital.us) i d’altres projectes de creació de capitals culturals en preparació.

14-01-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018