Obert el període de presentació de candidatures per a la US Capital of Culture


El president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, Xavier Tudela, durant la presentació de la “US Capital of Culture” a Washington DC.

El Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org) ha obert aquesta setmana, coincidint amb el relleu a la presidència dels Estats Units, el període de presentació de candidatures per a optar a la primera US Capital of Culture de la història. La Capital Cultural dels Estats Units d’Amèrica va ser presentada temps enrera a Washington DC pel president del Bureau, Xavier Tudela.
 
Poden aspirar a la designació de “US Capital of Culture” totes les ciutats dels EUA de més de cinquanta mil habitants i, també, les capitals dels 50 estats de la Unió, tot i que no arribin als cinquanta mil habitants, a més del DC.
 
La “US Capital of Culture” és una iniciativa que té com a objectius els de proveir un nou instrument de creació, promoció, difusió i participació de la cultura als EUA; contribuir a un millor coneixement de la cultura dels EUA en els propis Estats Units i a la resta del món; promocionar nacionalment i internacionalment les ciutats elegides com a “US Capital of Culture” i establir col.laboració amb els altres països o zones del món on existeix la iniciativa de la capital cultural, entre els quals l’àmbit lingüístic i cultural català.
 
El Bureau Internacional de Capitals Culturals, organisme amb seu a Barcelona, agrupa la Capital Americana de la Cultura, la Capital Brasilera de la Cultura, la US Capital of Culture i la Capital de la Cultura Catalana. També està preparant altres projectes de creació de capitals culturals en diversos llocs del món.

20-01-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018