Els premis Auriga guardonen Premià de Mar i l’Hospitalet de Llobregat


Els guardonats, regidors de Premià de Mar i membres del Consell de Redacció de la revista Auriga després de la cerimònia de lliurament dels premis Auriga 2008.

La revista Auriga, única publicació en català dedicada a la divulgació del llegat grecoromà a Catalunya i vinculada a l'organització Capital de la Cultura Catalana, ha lliurat aquest divendres al vespre, dia 27 de febrer, els seus setzens premis anuals, adreçats a l’ensenyament secundari dels territoris de parla catalana.
 
Els premis Auriga guardonen anualment professors i alumnes i alhora contribueixen a divulgar la tradició grecoromana en català.
 
El premi Didascàlia, d’experiències docents, al que poden optar els treballs o projectes realitzats per professors a les aules, ha estat concedit, a la professora Margalida Capellà, de l’Institut d’Educació Secundària Cristòfol Ferrer, de Premià Mar, pel seu bloc “El fil de les clàssiques” (http://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques/).
 
El premi Núria Tudela i Penya, per a estudiants, al que poden optar treballs d’ensenyament secundari i universitari relacionats amb qualsevol aspecte del món clàssic, ha estat lliurat a Roger Coch, de l’Institut d’Educació Secundària Mercè Rodoreda, de l’Hospitalet de Llobregat, pel seu treball titulat “Antígones”, i que ha estat tutoritzat per la professora Roser Campi.
 
En el marc de l’acte de lliurament dels premis Auriga, els assistents a la cerimònia han visitat prèviament les termes romanes de Can Farrerons, ubicades a Premià de Mar, i abans de l’acte de lliurament dels guardons Pere Izquierdo ha dissertat sobre “Món clàssic en temps de la II República”.
 
El tinent d'alcalde i regidor de Cultura de Premià de Mar, Ernest Casadesús, ha presidit l’acte de lliurament dels premis Auriga 2008, al qual hi han assistit prop d’un centenar de persones, entre les quals la regidora premianenca d’ensenyament, Mercè Gisbert.

28-02-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2018