El president del Paraguai, Fernando Lugo, rep el president de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, amb motiu de la capitalitat cultural Asunción 2009


D’esquerra a dreta: Fernando Pistilli, director general de Cultura i Turisme de l’Ajuntament d’Asunción; l’alcaldessa d’Asunción, Evanhy de Gallegos; el president del Paraguai, Fernando Lugo; el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana i del Bureau Internacional de Capitals Culturals, Xavier Tudela, i el ministre d’Educació i Cultura del Paraguai, Horacio Galeano Perrone.

El president de la República del Paraguai, Fernando Lugo, ha rebut, al Palau presidencial d’Asunción, al president de l’organització Capital de la Cultura Catalana i del Bureau Internacional de Capitals Culturals, Xavier Tudela.

Xavier Tudela, acompanyat per l’alcaldessa d’Asunción, el ministre de Cultura paraguaià i el responsable de cultura de la municipalitat, ha explicat al president Lugo el que serà la Capital Americana de la Cultura Asunción 2009, inaugurada aquesta mateixa setmana, una vegada ha acabat l’estiu austral.

Fernando Lugo s’ha mostrat mot interessat en la iniciativa de les capitals culturals com a instrument d’inclusió i cohesió social. Alhora, Xavier Tudela ha explicat al president del Paraguai que la capital cultural del continent americà és una iniciativa catalana, nascuda a Barcelona fa més de deu anys, impulsada per la Capital de la Cultura Catalana a través del Bureau Internacional de Capitals Culturals.

La Capital Americana de la Cultura, creada l’any 1998, té com objectiu promoure la integració interamericana des de l’àmbit cultural, contribuir a un millor coneixement entre els pobles del continent americà, respectant la seva diversitat nacional i regional, posant de relleu al mateix temps el patrimoni cultural comú. L’Organització Capital Americana de la Cultura és membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals, promou internacionalment les ciutats capitals culturals i estableix nous ponts de cooperació amb Europa, continent que té establerta la capital cultural des de 1985. Està acreditada davant l’Organització dels Estats Americans (OEA) i té el reconeixement dels parlaments Llatinoamericà i Europeu. Fins ara, han estat designades com a Capital Americana de la Cultura les següents ciutats: Mérida (Mèxic) 2000; Iquique (Xile) 2001; Maceió (Brasil) 2002; Ciutat de Panamà (Panamà) y Curitiba (Brasil) 2003; Santiago (Xile) 2004; Guadalajara (Mèxic) 2005; Córdoba (Argentina) 2006; Cusco (Perú) 2007; Brasília (Brasil) 2008; Asunción (Paraguai) 2009, i Santo Domingo (República Dominicana) 2010.

El Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org) és un organisme que agrupa la Capital Americana de la Cultura (www.cac-acc-org), la Capital Brasilera de la Cultura (www.capitalbrasileiradacultura.org), la US Capital of Culture (www.culturalcapital.us), i la Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat), com iniciatives consolidades, i altres projectes de creació de capitals culturals en preparació. Xavier Tudela és el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals.

25-03-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024