Badalona constitueix el Comitè Organitzador de la seva Capital de la Cultura Catalana 2010


La ciutat de Badalona ha constituït el Comitè Organitzador de la Capital de la Cultura Catalana que aquesta ciutat, la tercera de més població de Catalunya, desenvoluparà durant l’any 2010.
 
El Comitè està copresidit per l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela. Formen part també d’aquest Comitè, el regidor de Cultura i Patrimoni de Badalona, representants de tots els cinc grups polítics del consistori badaloní i membres d’entitats o federacions emblemàtiques de Badalona, com ara Òmnium Cultural, la Coordinadora d’Entitats de Cultura Tradicional i Popular i de la Federació d’Associacions de Veïns de la Capital de la Cultura Catalana 2010.
 
En la reunió constitutiva d’aquest Comitè s’ha aprovat el calendari de preparació de la capitalitat cultural i la imatge gràfica de Badalona 2010.
 
En els propers dies es farà la primera reunió informativa adreçada a totes les entitats de Badalona que desitgin participar en la preparació de la que serà setena Capital de la Cultura Catalana de la història.
 
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011. Aquesta organització desenvolupa també campanyes de promoció i dinamització cultural. A més d’una actual sobre el patrimoni immaterial de Catalunya i Andorra, ha desenvolupat en el passat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona i de Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya i entorn els personatges que més han influït en la cultura europea.

21-04-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024