Discovery Channel renova el seu recolzament a la Capital Americana de la Cultura


D’esquerra a dreta, Xavier Tudela, president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, i Enrique R. Martínez, Vicepresident Executiu i Director General de Discovery Networks Latin America/US Hispanic, a la seu central de Discovery Networks Latin America/US Hispanic a Miami.

Discovery Networks Latin America/US Hispanic (DLA/USH), una divisió de Discovery Communications, companyia líder de mitjans amb una programació basada en la vida real, ha anunciat la renovació del seu recolzament a la Capital Americana de la Cultura, iniciativa d’integració cultural del continent americà desenvolupada per catalans. Discovery Networks Latin America/US Hispanic col·labora amb les capitals americanes de la cultura des de l’any 2002.
 
La decisió ha estat presa per Enrique R. Martínez, Vicepresident Executiu i Director General de Discovery Networks Latin America/ US Hispanic, i Xavier Tudela, president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, que inclou també la Capital de la Cultura Catalana.
 
“És un honor recolzar la Capital Americana de la Cultura”, ha declarat Enrique R. Martínez. “Discovery Channel té una llarga tradició de compartir les històries més captivadores i, per tant, és la via ideal per a destacar les ciutats capitals culturals, el seu significat històric, la seva riquesa cultural i la seva contribució al món de les arts”.
 
De la seva banda, el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals ha assenyalat que “la nostra col·laboració permetrà apropar als espectadors llatinoamericans l’ instrument d’integració cultural de les Amèriques que és la Capital Americana de la Cultura”.
 
Discovery Communications (www.tudiscovery.com)
Discovery Communications (NASDAQ: DISAD, DISBD, DISCK) és la companyia líder de mitjans amb una programació basada en la vida real que arriba a més de 1.5 mil milions de subscriptors acumulatius en més de 170 països. Discovery dóna als seus televidents el poder d’explorar el món que els envolta i satisfer la seva curiositat a través de més de 100 canals mundials liderats per Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Discovery HD, així com a través de productes i serveis educatius i un portafoli diversificat de mitjans digitals que inclouen l’espai HowStuffWorks.com. A Llatinoamèrica i Estats Units, el portafoli de Discovery Networks Latin America/US Hispanic (DNLA/USH) consta de 12 canals. A Llatinoamèrica, es distribuixen deu marques que arriben a més de 129.5 milions subscriptors acumulatius en 33 països, amb programes adaptats en tres idiomes. Els canals són: Discovery Channel, Discovery Kids, Animal Planet, People+Arts, Discovery Travel & Living, Discovery Home & Health, Discovery Civilization, Discovery Science, Discovery Turbo i Discovery HD Theater. DNLA/USH també s’encarrega de distribuir dos canals pel públic de parla hispana als Estats Units – Discovery en Espanyol i Dscovery Família.  
 
La Capital Americana de la Cultura (www.cac-acc.org), creada l’any 1998, té com objectiu promoure la integració interamericana des de l’àmbit cultural, contribuir a un millor coneixement entre els pobles del continent americà, respectant la seva diversitat nacional i regional, posant de relleu alhora el patrimoni cultural comú. L’Organització Capital Americana de la Cultura és membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals, promou internacionalment les ciutats capitals culturals i estableix nous ponts de cooperació amb Europa, continent que té establerta la capital cultural des de 1985. Està acreditada davant l’Organització dels Estats Americans (OEA) i té el reconeixement dels parlaments Llatinoamericà i Europeu. Fins ara, han estat designades com a Capital Americana de la Cultura les següents ciutats: Mérida (Mèxic) 2000; Iquique (Xile) 2001; Maceió (Brasil) 2002; Ciutat de Panamà (Panamà) i Curitiba (Brasil) 2003; Santiago (Xile) 2004; Guadalajara (Mèxic) 2005; Córdoba (Argentina) 2006; Cusco (Perú) 2007; Brasília (Brasil) 2008; Asunción (Paraguai) 2009, i Santo Domingo (República Dominicana) 2010.
 
El Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org) és un organisme, amb seu a Barcelona, que agrupa la Capital Americana de la Cultura (www.cac-acc-org), la Capital Brasilera de la Cultura (www.capitalbrasileiradacultura.org), la US Capital of Culture (www.culturalcapital.us) i la Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat), com iniciatives consolidades, i altres projectes de creació de capitals culturals en preparació.

20-05-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024