La Capital Americana de la Cultura Asunción 2009 elegeix els 7 tresors del seu patrimoni cultural material


Amb motiu de la Capital Americana de la Cultura 2009, la ciutat d’Asunción ha elegit, durant el mes de maig, els 7 tresors del seu patrimoni cultural material, amb la voluntat de divulgar aquest patrimoni d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar la visita als llocs proposats i elegits i establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer de manera sintètica la riquesa patrimonial d’Asunción.
 
La campanya d’elecció dels tresors del patrimoni cultural material d’Asunción s’entronca amb campanyes anteriors, realitzades en d’altres ciutats del món pel Bureu Internacional de Capitals Culturals, amb un gran resultat de participació popular. Les altres ciutats que fins ara han desenvolupat la campanya d’elecció dels tresors del seu patrimoni cultural material han estat Barcelona, Brasília (Brasil), Madrid (Espanya), Nizhny Novgorod (Rússia i Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina). Aquestes ciutats representen molt bé la varietat i riquesa del patrimoni cultural material internacional.
 
El resultat de l’elecció dels 7 tresors del patrimoni cultural material d’Asunción, en el qual hi han participat 12.417 persones, és el següent:

1) Palau de los López
2) Panteó dels Herois
3) Cabildo
4) Catedral
5) Hotel Guaraní
6) Teatre Municipal Ignacio A. Pane
7) Església de la Santíssima Trinitat

A la pàgina web www.cac-acc.org trobareu informació detallada de cadascuna d’aquestes construccions, així com de les 45 candidatures que han optat a convertir-se el algun dels tresors d’Asunción.

04-06-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024