Tarragona ha constituït el Consell Assessor de la candidatura a la Capital Europea de la Cultura 2016


La ciutat de Tarragona ha constituït avui, dia 21 de març, el Consell Assessor de la candidatura a la Capital Europea de la Cultura 2016. La reunió constitutiva s'ha celebrat, aquest vespre, a la sala d'actes de l'Ajuntament. El Consell Assessor està presidit per l'alcalde de la ciutat, Joan Miquel Nadal, tot i que avui l'ha presidit el tinent d'alcalde de Cultura, Albert Vallvé, ja que Nadal estava participant a Madrid en el treball de la Comissió Constitucional del Congrés de Diputats. Més de seixanta persones formaran part d'aquest Consell, entre les quals les forces polítiques del consistori, que donen suport unànime a la candidatura, les altres institucions tarragonines, l'organització Capital de la Cultura Catalana i les entitats i persones més representatives de la ciutat.

 

A la reunió constitutiva del Consell Assessor, s'han presentat els eixos de la candidatura Tarragona 2016, que són els cinc següents:

1) Tarragona, patrimoni mundial

2) Tarragona, cruïlla catalana.

3) Tarragona, pont de l'Espanya pluricultural

4) Tarragona, ciutat oberta a la Mediterrània

5) Tarragona, una ciutat amb projecció europea.

 

Tarragona va decidir presentar la seva candidatura a la Capital Europea de la Cultura 2016 en el ple municipal del 3 de desembre de 2004, per unanimitat de tots els grups polítics. Des d'aleshores, s'han posat les bases de la candidatura, s'ha elegit el logotip, mitjançant un concurs públic en el qual varen participar gairebé dues-centes propostes, s'ha obert la pàgina web ( www.tarragona2016.org ) , s'ha aconseguit el suport, fins avui, de 125 municipis de Catalunya, i s'han dissenyat els pilars de la candidatura, d'acord amb la nova normativa per a l'elecció de les capitals europees de la cultura que la Unió Europea ha aprovat pel període 2005-2019.

21-03-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024