L’organització Capital de la Cultura Catalana lamenta la mort de Jaume Vives, artífex de Badalona 2010


Jaume Vives (dreta) el 8 d’octubre de 2008, quan Badalona va presentar oficialment la seva candidatura per a la Capital de la Cultura Catalana 2010. L’acompanyen l’alcade de Badalona, Jordi Serra, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela

L’organització Capital de la Cultura Catalana vol expressar el seu condol als familiars i amics de Jaume Vives, que ha mort aquesta matinada a Badalona. Vives era 4t tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Patrimoni Cultural a l'Ajuntament de Badalona, ciutat que serà la Capital de la Cultura Catalana l’any vinent, a més de vicepresident tercer i diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona.
 
Nascut a Badalona l'any 1953, era agent comercial col·legiat i membre de la International League of Commercial Travellers and Agents . Va iniciar la seva vida política com a militant del Reagrupament Socialista i Democràtic de Catalunya al 1976 i com a membre fundador dels Consells Populars de Cultura Catalana a Badalona. Des del 1983, any del seu ingrés a Esquerra Republicana de Catalunya, havia ocupat diversos càrrecs de responsabilitat a nivell local.

El 2003 va ser elegit regidor i actualment era 4t tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Patrimoni Cultural a l'Ajuntament de Badalona i diputat Delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona. Paral·lelament, mantenia una participació activa en associacions ciutadanes vinculades al món cultural de la ciutat.
 
El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, en nom de tots els membres de l’entitat, ha manifestat que “Jaume Vives ha estat l’artífex que Badalona sigui la Capital de la Cultura Catalana 2010. El seu treball i la seva voluntat de sumar complicitats institucionals i ciutadanes ha fet possible que la tercera ciutat de Catalunya per població sigui el referent cultural per a tot l’àmbit lingüístic català l’any vinent. Un dels millors homenatges que li podem retre és que Badalona desenvolupi la gran capitalitat cultural que Jaume Vives havia sommiat per a la seva ciutat i per a la cultura catalana.”

13-08-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024