Inaugurada la I Exposició Internacional de Capitals Culturals a Patres (Grècia) amb la participació de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006


S'ha inaugurat a la ciutat grega de Patres (Grècia), que és l'actual Capital Europea de la Cultura, la I Exposició Internacional de Capitals Culturals. La ciutat d'Amposta, actual Capital de la Cultura Catalana, representa a Catalunya en aquesta Exposició, que romandrà oberta fins el 14 de maig i, posteriorment, s'exhibirà en d'altres ciutats del continent.

En el marc de la inauguració d'aquesta Exposició, Joan Maria Roig, alcalde d'Amposta, que és la Capital de la Cultura Catalana 2006, ha lliurat a Andreas Karavolas, alcalde de Patres, Capital Europea de la Cultura d'aquest any, una reproducció del Pont Penjant d'Amposta, que és el símbol de la capitalitat cultural catalana d'enguany (foto adjunta).

Coincidint amb la inauguració de l'Exposició, se celebra també a Patres l'Assemblea de la Xarxa Europea de Capitals Culturals, durant la qual Amposta presenta les característiques de la seva capitalitat cultural als representants de les capitals europees de la cultura i d'institucions de la Unió Europea.

Atenes fou la primera capital cultural de la història, amb la denominació de Capital Europea de la Cultura 1985. En els territoris de parla catalana han estat designades fins ara com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006 i Lleida 2007.

29-03-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024