Xavier Tudela elegit membre del Comitè Executiu de la Xarxa Europea de Capitals Culturals


Xavier Tudela, en el centre de la imatge, juntament amb Joan Maria Roig, alcalde d'Amposta, i Margarida Maigí, regidora de Cultura d'aquest municipi de les Terres de l'Ebre, que enguany és la Capital de la Cultura Catalana, durant la presentació d'Amposta 2006 a Patres (Grècia), en el marc de l'Assemblea General de la Xarxa Europea de Capitals Culturals.

El president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha estat elegit membre del Comitè Executiu de la Xarxa Europea de Capitals Culturals (ECCM), durant l'Assemblea General d'aquest organisme celebrada a Patres (Grècia), que és la Capital Europea de la Cultura 2006, assemblea en la qual també han estat aprovats els nous estatuts d'aquesta entitat. Després de l'elecció, que és per tres anys, el Comitè Executiu de la ECCM ha quedat constituït per nou persones, que pertanyen a set països diferents d'Europa. Són les següents:

Spyros Mercouris (Grècia), president d'honor

Rodolfo Maslias (Grècia), secretari general

Christian Denkmeier (Àustria)
Giedre Kabasinskiene (Lituània)
Ingo Weber (Alemanya)
Boguslav Sonik (Polònia)
Neil Peterson (Regne Unit)
Christos Roilos (Grècia)
Xavier Tudela (Catalunya)

La Xarxa Europea de Capitals Culturals agrupa les ciutats que han estat o seran capitals europees de la cultura, més la Capital de la Cultura Catalana i la Capital Cultura del Volga (Rússia).

Atenes fou la primera capital cultural de la història, amb la denominació de Capital Europea de la Cultura 1985. En els territoris de parla catalana, han estat designades fins ara com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006 i Lleida 2007.

30-03-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024