El Fòrum Auriga 2009 ret homenatge a Maria Àngels Anglada


Acte d’inauguració del Fòrum Auriga

L’Alcalde de Figueres, Santi Vila, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, han inaugurat aquest matí el Fòrum Auriga 2009, que se celebra anualment des de fa cinc anys a les ciutats capitals de la cultura catalana. Han estat acompanyats per Miquel Sitjar, director dels serveis territorials del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat; el regidor de Cultura de Figueres, Ciro Llueca; la directora del Fòrum, Montserrat Tudela; Maria Àngela Vilallonga, directora de la Càtedra Maria Àngels Anglada de Girona; Isabel Rodà, directora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, i Dolors Martí, secretària general del Col.legi de Doctors i Llicenciats.

El Fòrum, que es clourà demà i al qual assisteixen un centenar de persones, ret homenatge a Maria Àngels Anglada (1930-1999), nascuda a Vic i figuerenca d’adopció, que va dedicar gran part de la seva vida a la docència com a professora de filologia clàssica, traductora del llatí i el grec al català, i escriptora.

En el marc d’aquest Fòrum s’ha presentat i visitat l’itinerari literari figuerenc “Maria Àngels Anglada”, impulsat per la Càtedra universitària que duu el seu nom, i s’ha visitat al Museu de l’Empordà l’exposició “Maria Àngels Anglada. Vida i Obra”, que es clou aquest cap de setmana a la Capital de la Cultura Catalana Figueres 2009.

La directora del Fòrum i de la revista Auriga, Montserrat Tudela, ha manifestat durant la inauguració del Fòrum que “atès el fet que el Fòrum Auriga està dedicat cada any a algun aspecte específic del món clàssic, quan vam veure que Figueres va ser elegida Capital de la Cultura Catalana no vam tenir cap dubte que el dedicaríem a Maria Àngels Anglada que, per cert, quan la revista Auriga tot just començava la seva singladura, l’any 1991, ens va donar un suport molt valuós”.

El Fòrum Auriga (www.auriga.cat), que enguany se celebra al Castell de San Ferran de Figueres, serveix per establir vies de diàleg entre els diferents professionals i col.lectius professionals dedicats al món antic a Catalunya, que aplega a arqueòlegs, filòlegs, filòsofs, historiadors, museòlegs, documentalistes, arxivers, etc. que professionalment desenvolupen la seva tasca en la docència a les universitats i l’ensenyament secundari; la gestió, conservació o direcció de museus; editorials; recerca a les universitats i centres de recerca; els diversos estaments de les institucions nacionals i locals en cultura, turisme i ensenyament; empreses de gestió cultural; arxius, etc. El Fòrum està promogut i organitzat per la revista Auriga, l’única publicació del món clàssic que s’edita a Catalunya.

07-11-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024