El DKV Joventut colČ?laborarà amb la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010


El president del DKV Joventut, Jordi Villacampa, s’ha reunit aquest dimecres, dia 18 de novembre, amb el regidor de Cultura de Badalona, Mateu Chalmeta, el director de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, Jordi Albaladejo, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela (foto adjunta).
 
Durant la reunió s’han establert les bases de la col.laboració de la Penya amb la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010 que seran essencialment de promoció i difusió de la capitalitat cultural de l’any vinent, a través dels mecanismes que les parts aniran concretant periòdicament.
 
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011. Aquesta organització desenvolupa també periódicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres ha desenvolupar campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona i de Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni immaterial de Catalunya i Andorra. Actualment està desenvolupant, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Badalona, la campanya d'elecció dels 7 tresors del patrimoni cultural material d'aquesta ciutat.

18-11-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024