El President de la Capital de la Cultura Catalana lliura els diplomes dels 7 tresors del patrimoni cultural material d’Asunción (Paraguai)


Xavier Tudela durant l'entrevista amb el ministre d'Educació i Cultura del Paraguai, Luis Alberto Riart, acompanyat del viceministre, Hugo Brítez, i durant el lliurament dels diplomes als 7 tresors del patrimoni cultural material d’Asunción, acte presidit per l’alcaldessa de la capital paraguaia, Evangelista Troche.

El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) i del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), Xavier Tudela, ha visitat la República del Paraguai amb motiu de la Capital Americana de la Cultura Asunción 2009.
 
Durant la seva estada en aquest país sudamericà, Tudela s’ha entrevistat amb el ministre d’Educació i Cultura del Paraguai, Luis Alberto Riart, i ha presidit l’acte de lliurament dels diplomes acreditatius dels 7 tresors del patrimoni cultural material d’Asunción, elegits per votació ciutadana de més de dotze mil persones. Els elements elegits han estat els següents:

1) Palau de los López, seu de la Presidència de la República del Paraguai
2) Panteó dels Herois
3) Cabildo
4) Catedral
5) Hotel Guaraní
6) Teatre Municipal Ignacio A. Pane
7) Església de la Santíssima Trinitat

Xavier Tudela ha proposat a les autoritats paraguaies que potenciïn el seu patrimoni, tant el material, com el natural i l’immaterial, con a actius fonamentals pel seu desenvolupament social i econòmic, atès que “el país té recursos suficients per captar l’atenció internacional en aquests àmbits. Probablement, Paraguai és un dels països, i en conseqüència una de les destinacions de turisme cultural i natural, més desconeguts del continent americà. El camí a recòrrer és llarg però pot ser molt positiu”.
 
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat), membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011. Aquesta organització desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres ha desenvolupar campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona i de Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni immaterial de Catalunya i Andorra.

25-11-2009


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024