El president de la Capital de la Cultura Catalana felicita Figueres 2009 i encoratja Badalona 2010 a mostrar la seva potència cultural


Aquest primer de gener, la ciutat de Badalona ha iniciat formalment la seva Capital de la Cultura Catalana 2010, setena capitalitat de la cultura catalana després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009 i abans no sigui el torn d’Escaldes-Engordany 2011.
 
Amb motiu del canvi de capitalitat cultural, el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha expressat públicament la seva felicitació a la ciutat de Figueres per “l’excel.lent i participativa Capital de la Cultura Catalana que ha desenvolupat durant tot l’any passat, en el qual s’han dut a terme més de 800 activitats, amb una gran implicació ciutadana. El 2009 ha significat una embranzida extraordinària de la cultura feta a Figueres, el pòsit de la qual donarà fruit també en els propers mesos i anys”.
 
Pel que fa a la ciutat de Badalona, el tercer municipi amb més població de Catalunya, Xavier Tudela ha declarat que “el dinamisme social i cultural de la ciutat, el patrimoni cultural material existent en el municipi i la gran participació ciutadana que hi ha hagut en el procés de preparació de Badalona 2010 auguren que molts ciutadans descobriran o redescobriran una de les grans ciutats del país. Encoratjo a Badalona a mostrar enguany tota la seva potència cultural, el que beneficiarà a la ciutat i a la cultura catalana”.
 
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011. L'organització promotora de la Capital de la Cultura Catalana desenvolupa també periòdicament campanyes de projecció i dinamització cultural. Entre altres ha desenvolupar campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i de Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra. Xavier Tudela és el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.  

01-01-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024