Badalona 2010 presenta l’agenda-dietari de la Capital de la Cultura Catalana d’enguany


Foto de família de les persones que han col.laborat amb l’elaboració de l’agenda-dietari de la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010.

Més d’un centenar de persones vinculades al món de la cultura de Badalona han col.laborat en l’original elaboració de l’agenda-dietari de la Capital de la Cultura Catalana 2010, que s’ha presentat aquest dilluns, dia 18 de gener, a l’Espai Betúlia d’aquesta ciutat. Entre els que hi han col.laborat hi ha arquitectes, periodistes, músics, escriptors, professionals de les arts escèniques, dissenyadors i fotògrafs.
 
David Cendrós ha estat qui ha fet el treball creatiu i les fotografies de l’agenda, on estan reflectits llocs emblemàtics de Badalona, com el Teatre Zorrilla, el Pont del Petroli, el Museu de Badalona, etc. Cendrós ha expressat durant la presentació que "aquest projecte va néixer per a donar a conèixer la gran quantitat de gent relacionada amb el món de la cultura que hi ha a Badalona”.
 
De l’agenda se n’ha fet un tiratge inicial de dos mil exemplars que seran distribuïts entre els creadors i entitats culturals de Badalona. D’altra banda, els assistents a l’acte d’inauguració de la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010, el proper 30 de gener, seran obsequiats també amb un exemplar de l’agenda.
 
Mateu Chalmeta, regidor de Cultura i Patrimoni Cultural de Badalona, ha destacat durant la presentació que l’agenda és un document que compila i “posa de relleu la vitalitat cultural i intel·lectual de Badalona”.
 
Finalment, el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha expressat que  “Badalona és una ciutat amb un perfil i una personalitat específica i un potencial cultural que es posarà plenament de relleu enguany, amb motiu de la capitalitat cultural”.

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011. L'organització promotora de la Capital de la Cultura Catalana desenvolupa també periódicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres ha desenvolupar campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i de Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, etc.

18-01-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024