Amposta 2006 estrena la composició musical dedicada a la Capital de la Cultura Catalana, amb la voluntat de projectar la música de banda


1) Adolf Ventas saluda els assistents després de l'estrena de la seva composició musical "Amposta 2006"

2) Acabat el concert podem veure, d'esquerra a dreta:

Xavier Tudela, president de l'organització Capital de la Cultura Catalana; l'esposa del compositor Adolf Ventas; Javier Escrihuela, president de la Societat Musical La Lira Ampostina; Adolf Ventas; Joan Maria Roig, alcalde d'Amposta, i Margarida Maigí, regidora de Cultura de la Capital de la Cultura Catalana 2006.


Aquest dijous Sant al vespre, dia 13 d'abril, el teatre de la Societat Musical La Lira Ampostina ha estat l'escenari de l'estrena de la composició "Amposta 2006", del mestre Adolf Ventas, escrita i dedicada a la ciutat d'Amposta, en la seva condició de Capital de la Cultura Catalana 2006.

Més de cinc-centes persones han escoltat l'estrena d'"Amposta 2006", que ha tingut lloc en el marc del Concert de Primavera i s'ha celebrat dins de la temporada "Amposta, de Banda a Banda", promoguda per la Lira Ampostina, amb la col.laboració de l'ajuntament de la Capital de la Cultura Catalana. "Amposta 2006" ha estat interpretada per la Banda de Música de La Lira Ampostina, dirigida Octavi Ruiz.

Després de l'estrena d'"Amposta 2006", l'alcalde de la ciutat, Joan Maria Roig, ha lliurat a Adolf Ventas una reproducció del Pont Penjant d'Amposta, que és el símbol de la capitalitat cultural d'enguany.

La composició musical Amposta 2006 consta d'una introducció, en la qual hi ha dos tocs d'atenció per a comunicar a la gent el nomenament d'Amposta com a Capital de la Cultura Catalana; un tema primer, que és un moviment alegre, expressió de joia i dels comentaris entre la gent, amb motiu de la bona nova; un tema segon, que és acció de gràcies, moviment lent que inicien dues flautes i que després el reprèn tota la banda amb grandiositat; un tema tercer, que són les danses i festes amb motiu de l'inici dels actes, que se celebren amb intensitat durant tot aquest any i, el final, recorda el tema primer, on s'afegeixen les campanes com a senyal de festa.

 

Adolf Ventas, músic, intèrpret i compositor de llarga i reconeguda trajectòria, ha declarat després de l'estrena d'"Amposta 2006" que "com a músic ampostí que ha voltant per mig món, portant la música com a expressió de germanor, em feia molt il.lusió poder col.laborar amb la capitalitat cultural aportant allò que sé fer. Em vaig posar a preparar aquesta composició quan vaig saber que Amposta seria Capital de la Cultura Catalana 2006. Hi he estat treballant gairebé un any. Espero que, amb motiu de la capitalitat cultural, puguem projectar arreu la rica tradició musical d'Amposta".

També en el marc de la capitalitat cultural, La Lira Ampostina ha convocat el "I Concurs Internacional de Composició de Música per a Banda Adolf Ventas". El concurs està dotat amb un únic premi de sis mil euros i amb l'edició i estrena de l¹obra guanyadora. Les obres es poden presentar fins el 23 de juny de 2006.

14-04-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024