Badalona acollirà el 7 de maig “Speculum” l’acte central de la Capital de la Cultura Catalana 2010


La Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010 celebrarà el seu acte central amb “Speculum – el mirall del temps”, un espectacle multimèdia a través de la història de Badalona. Tindrà lloc el dia 7 de maig, a les 22.00 h., a la plaça Assemblea de Catalunya de Badalona.
 
Speculum és fruit de la capacitat creativa d’agents culturals de Badalona i hi participen actors, actrius, músics i entitats de cultural tradicional de la Capital de la Cultura Catalana d’enguany.
 
Serà un joc de miralls que vincularà la llengua dels orígens i la del present. El títol de l’espectacle adquirirà un sentit ple mitjançant una macroprojecció àudiovisual que convertirà la façana del Museu de Badalona en una colossal pantalla.
 
A la plaça Assemblea de Catalunya es crearà un espai sonor i lumínic, amb efectes especials propis de l’art de la projecció àudiovisual, de la pirotècnia, de l’acrobàcia, de la música, del teatre de carrer, etc. El títol del muntatge, Speculum (mirall en llatí) dóna pistes sobre un dels moments més espectaculars del muntatge, que els organitzadors volen mantenir en estricte secret fins al final.
 
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010, Escaldes-Engordany 2011, Tarragona 2012 i Ripoll 2013. L’organització Capital de la Cultura Catalana, membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres, ha desenvolupat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra. Xavier Tudela és el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.

30-04-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024