Lleida avança en la preparació de la seva Capital de la Cultura Catalana 2007


Acte de signatura de Lleida com a Capital de la Cultura Catalana 2007, que tingué lloc el 10 de setembre de 2005: D'esquerra a dreta: Joan Maria Roig, alcalde d'Amposta; Xavier Sitjà, alcalde d'Esparreguera; Josep Bargalló, conseller primer del Govern de Catalunya; Àngel Ros, alcalde de Lleida; Xavier Tudela, president de l'organització Capital de la Cultura Catalana; Xavier Sàez, tinent d'alcalde de cultura de Lleida.

Dimarts dia 25 d'abril, la ciutat de Lleida donarà a conèixer, en roda de premsa a les 13.00 h., la marca gràfica de la seva Capital de la Cultura Catalana de l'any vinent. Des de demà dimarts i fins divendres d'aquesta mateixa setmana, 21 d'abril, el col·lectiu d'empresaris/àries que exerceixen la seva tasca professional en el camp del disseny gràfic des de la ciutat de Lleida, poden presentar les seves propostes a l'Institut Municipal d'Acció Cultural de Lleida.

D'altra banda, el passat 20 de febrer, Lleida 2007 va presentar el seu comitè organitzador. En el comitè hi ha presència, entre d'altres, de totes les forces polítiques amb representació a La Paeria (Ajuntament de Lleida). Les funcions del comitè són les de conèixer les propostes concretes que es presentin, aprovar la inclusió de les activitats al programa general, assessorar i debatre totes les propostes i conèixer els pressupostos i les diferents accions de gestió.

Una vegada constituït el comitè organitzador i elegida la representació gràfica de Lleida 2007, es presentarà el primer esborrany d'activitats de la que serà quarta capital de la cultura catalana de la història, després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005 i Amposta 2006.

La capital del Segrià fou elegida com a referent cultural català del 2007 per un jurat constituït pels rectors de les universitats Autònoma de Barcelona, Illes Balears, Jaume I de Castelló, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya, Rovira i Virgili i Vic. Lleida assolí la capitalitat cultural amb el lema "Lleida és capital cada dia" i amb un grau d'adhesió institucional i ciutadana entorn de la candidatura molt alt.

17-04-2006


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024