El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana qualifica “de realista i òptima” la preparació d’Escaldes-Engordany 2011


El dia 2 de febrer de 2009 es va fer l’acte de signatura d’Escaldes-Engordany com a Capital de la Cultura Catalana 2011, al Comú d’aquesta parròquia andorrana.

Quan falta mig any perquè Escaldes-Engordany iniciï oficialment la seva Capital de la Cultura Catalana 2011, Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, ha manifestat que la preparació de la capitalitat cultural de l’any vinent està essent “realista i òptima”.
 
Tudela ha destacat que “la d’Escaldes-Engordany serà la capitalitat cultural de tot el Principat d’Andorra. La composició del Comitè Organitzador reflecteix molt bé aquest fet. D’altra banda, l’estructura d’activitats de la Capital de la Cultura Catalana 2011 sorprendrà molt positivament al conjunt de ciutadans dels territoris de parla catalana i la projecció internacional que aconseguirà Andorra amb motiu d’Escaldes-Engordany 2011 serà molt important i farà que la percepció exterior d’Andorra s’ampliï al vessant cultural, amb la voluntat de captar turisme internacional d’aquest àmbit, que és un segment molt buscat pels països desenvolupats”.
 
El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana ha volgut expressar també el seu reconeixement “a tot l’equip del Comú d’Escaldes-Engordany que està treballant discretament i amb entusiasme per l’èxit de la capitalitat cultural”, alhora que ho ha fet extensiu a les entitats de la societat civil i de les altres parròquies “fet que permetrà construir una sòlida Capital de la Cultura Catalana del Principat d’Andorra”.
 
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010, Escaldes-Engordany 2011, Tarragona 2012 i Ripoll 2013. L’organització Capital de la Cultura Catalana, membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres, ha desenvolupat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

01-07-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024