La Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010 homenatjarà Raimon amb motiu dels 50 anys de la cançó “Al Vent”


El diumenge 3 d’octubre, la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010 acollirà un dels actes més destacats de la seva capitalitat cultural. Es tracta d'un concert - homenatge a Raimon, amb motiu dels 50 anys de la cançó “Al Vent”.
 
El concert anirà a càrrec de la Banda Simfònica de Badalona, que comptarà també amb la participació de la Federació de Cors de Clavé i de la Federació Catalana d'Entitats Corals. En total, hi participaran prop de 600 persones entre cantaires i músics.
 
Aquest concert extraordinari amb motiu de la capitalitat cultural de Badalona tindrà quatre parts diferenciades.
 
S’iniciarà amb Baetulo, obra simfònica original de Miquel Arrué, que és un recorregut per la història de Badalona.

Després, s’inclourà Cançons de mare, per primera vegada a Catalunya, en versió cantada, del compositor Rafael Talens.

Posteriorment, s’estrenarà Badalona 2010, sardana composada especialment per Salvador Brotons amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana d’enguany.

I, finalment, hi haurà el Tribut a Raimon. Aquesta obra s’interpretarà per primera vegada a Catalunya i inclou un recull de temes de Raimon, adaptació del compositor Salvador Brotons, coincidint amb el cinquantè aniversari de la cançó "Al Vent", una peça que obria la porta al moviment de la nova cançó.

El concert homenatge a Raimon tindrà lloc el dia 3 d’octubre, a les 19.00 h., al Pavelló Municipal de la Plana de Badalona. L’entrada és lliure però l’aforament estarà limitat a la capacitat del recinte.
 
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010, Escaldes-Engordany 2011, Tarragona 2012 i Ripoll 2013. L’organització Capital de la Cultura Catalana, membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres, ha desenvolupat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

26-09-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024