TSF Network promocionarà la ciutat Capital de la Cultura Catalana


Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, i Josep Adolf Estrader, secretari general de TSF Network.

La xarxa de televisió sense fronteres (TSF Network) projectarà la ciutat Capital de la Cultura Catalana, a través d’anuncis promocionals que s’emetran en els diversos canals d’aquesta xarxa, segons que han informat avui el secretari general de TSF Network, Josep Adolf Estrader, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.

TSF Network (www.tsfnetwork.eu) és la marca que representa la Xarxa Euroregional de Ràdio i Televisió Sense Fronteres. Aquesta és una entitat creada el 23 de maig de 2008 per mitjans de comunicació audiovisuals i associacions culturals de l'Eix Atlàntic-Mediterrani (Euskadi, Navarra, Aragó, Catalunya, Illes Balears, la Comunitat Valenciana, Aquitània, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus). El seu objectiu és fomentar la comunicació audiovisual transfronterera, desenvolupar un sistema eficaç i efectiu d'intercanvi de continguts entre les emissores de ràdio, canals de televisió i associacions culturals que l'integren i gestionar un canal de ràdio i de televisió accessible des dels diversos territoris de l'Eix Atlàntic-Mediterrani, amb l'Euroregió Pirineus-Mediterrània com a pivot. Els membres fundadors de TSF Network van ser Perpignan Câble (Llenguadoc-Rosselló), Zaragoza Televisión (Aragó), Institut d'Estudis Occitans (Migdia-Pirineus), Lleida Televisió, Televisió Comtal, Televisió Sense Fronteres i Associació Catalana d'Impuls i Orientació a la Joventut (Catalunya).

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010, Escaldes-Engordany 2011, Tarragona 2012 i Ripoll 2013. L’organització Capital de la Cultura Catalana, membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres, ha desenvolupat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

04-10-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024