Més de mil persones assisteixen al tribut que la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010 ret a Raimon per la cançó “Al vent”


Música i veu han retut un homenatge a Raimon a Badalona amb motiu dels cinquanta anys de la cançó “Al vent”.

Aquest diumenge al vespre, dia 3 d’octubre, la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010 ha retut un tribut a Raimon amb motiu dels cinquantè aniversari de la cançó “Al vent”.
 
Més de mil persones han omplert de gom a gom el pavelló de la Plana. Una pantalla gegant ubicada fora del recinte ha permès a moltes altres persones seguir el concert en el qual s’han interpretat quatre temes de Raimon, adaptats per a banda simfònica i cor mixt pel compositor Salvador Brotons: “Al vent”; “D’un temps, d’un país”; “Veles e vents”, i “Jo vinc d’un silenci”. A la part final, l’actriu i cantant Lloll Bertran ha interpretat “Societat de consum”.
 
El concert ha anat a càrrec de la Banda Simfònica de Badalona, que ha comptat també amb la participació de la Federació de Cors de Clavé i de la Federació Catalana d'Entitats Corals.
 
Aquest concert extraordinari amb motiu de la capitalitat cultural de Badalona ha tingut quatre parts diferenciades.
 
Es va iniciar amb Baetulo, obra simfònica original de Miquel Arrué, que és un recorregut per la història de Badalona.

Després, s’ha inclòs Cançons de mare, per primera vegada a Catalunya, en versió cantada, del compositor Rafael Talens.

I, abans del tribut a Raimon, s’ha estrenat Badalona 2010, sardana composada especialment per Salvador Brotons amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana d’enguany.

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010, Escaldes-Engordany 2011, Tarragona 2012 i Ripoll 2013. L’organització Capital de la Cultura Catalana, membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres, ha desenvolupat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

05-10-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024