Canal Català TV colČ?laborarà amb la Capital de la Cultura Catalana


Fotografia (d’esquerra a dreta): Núria Codina, directora de Canal Català TV; Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, i Marta Polo, directora general del Grup Canal Català TV.

La directora general del Grup Canal Català TV, Marta Polo; la directora de Canal Català TV, Núria Codina, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, han acordat aquest dijous, dia 21 d’octubre, la incorporació de Canal Català com a televisió col.laboradora de la Capital de la Cultura Catalana.

A partir d’ara, Canal Català promocionarà en la seva programació la ciutat Capital de la Cultura Catalana, amb la voluntat que la capitalitat arribi a l’audiència d’aquesta xarxa de canals de televisió i augmenti el seu abast social.

Canal Català (www.canalcatala.com) és un grup de televisions locals privades històriques que ofereixen una programació de proximitat en les seves demarcacions, sempre vetllant per uns continguts divulgatius, didàctics, informatius i d’entreteniment, que s’emmarquin en l’espai comunicatiu català amb els pilars de la proximitat, la qualitat i la catalanitat.

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010, Escaldes-Engordany 2011, Tarragona 2012 i Ripoll 2013. L’organització Capital de la Cultura Catalana, membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres, ha desenvolupat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

22-10-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024