El VI Fòrum Auriga reunirà 150 professionals del món antic a la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010


Montserrat Tudela, directora de la revista i del Fòrum Auriga; Mateu Chalmeta, regidor de Cultura i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Badalona, i Joan Mayné, director del Museu de Badalona.

Aquests propers dies 20 i 21 de novembre se celebrarà a Badalona, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2010, el VI Fòrum Auriga (www.auriga.cat), diàleg sobre la tradició grecoromana a Catalunya.

El Fòrum ha estat presentat aquest matí per la directora de la revista Auriga, Montserrat Tudela; el director del Museu de Badalona, Joan Mayné, i el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Badalona, Mateu Chalmeta.

Aquesta trobada anual interdisciplinaria dels professionals del món antic, impulsada per la revista Auriga i a la qual s’espera que hi assisteixen cent cinquanta persones, ha nascut i crescut amb la Capital de la Cultura Catalana, en el seu vessant de punt de trobada. És l’única reunió d’aquestes característiques i l’èxit de les anteriors edicions no només ha estat per l’assistència de professionals sinó per la xarxa de contactes que s’han generat.

La revista Auriga, única publicació en català dedicada a la divulgació del món clàssic i del llegat grecoromà a Catalunya, va publicar el seu primer número l’any 1991.

Món antic: un col·lectiu molt ampli i en expansió

El Fòrum Auriga serveix per establir vies de diàleg entre els diferents professionals i col·lectius professionals dedicats al món antic a Catalunya, que aplega a arqueòlegs, filòlegs, filòsofs, historiadors, museòlegs, documentalistes, arxivers, etc., que professionalment desenvolupen la seva tasca en la docència a les universitats i en l’ensenyament secundari; la gestió, conservació o direcció de museus; editorials; recerca a les universitats i centres de recerca; els diversos estaments de les institucions nacionals i locals en cultura, turisme i ensenyament; empreses de gestió cultural; arxius, etc.

El Fòrum Auriga ha esdevingut el marc de referència per divulgar les pròpies línies de treball entre el col·lectiu i també un espai de reflexió i debat de noves propostes.

La sisena edició del Fòrum Auriga se celebrarà al Museu de Badalona. Enguany hi haurà la presentació de 25 projectes relacionats amb el món antic que es duen a terme a museus, universitats, instituts d’ensenyament secundari, etc, arreu de l’àmbit lingüístic català.

El territori també protagonista

“Un dels èxits dels Fòrums Auriga ha estat la inclusió de la trobada en el marc de la programació de les capitals culturals, la qual cosa permet d’una banda acollir en un marc nou i integrador totes les entitats, institucions i professionals individuals del país i, d’altra part, el fet del protagonisme que es dóna a la ciutat on se celebra, que li permet projectar els seus jaciments, museus, etc. i les persones que els estan gestionant”, afirma la responsable del Fòrum, Montserrat Tudela.

Els assistents al Fòrum Auriga assistiran també a una presentació de la museïtzació “Baetulo ciutat romana”, a càrrec de Joan Mayné, director d’aquest Museu que inaugurarà la seva remodelació el mes vinent.

18-11-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024