Badalona clou la Capital de la Cultura Catalana d’enguany coincidint amb la reobertura del Museu que acull el jaciment arqueològic subterrani més gran de Catalunya


“Speculum, el mirall del temps”, que va tenir lloc el 7 de maig, va ser l’acte central de la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010.

Aquest proper divendres, dia 17 de desembre, la ciutat de Badalona celebrarà l’acte de cloenda de la seva Capital de la Cultura Catalana 2010, setena capitalitat cultural catalana de la història.
 
L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, acompanyat del regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Mateu Chalmeta, passarà el relleu com a referent cultural per a tot l’àmbit lingüístic català al Cònsol Major (alcalde) d’Escaldes-Engordany, Antoni Martí, amb la presència de Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.
 
La cerimònia se celebrarà a les 17,30 h., a la sala d’actes del Museu de Badalona que, després de l’acte, reobrirà el jaciment arqueològic subterrani més gran de Catalunya, en obres de remodelació durant els darrers mesos.
 
El president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha manifestat amb motiu de l’acabament de la Capital de la Cultura Catalana de la tercera població amb més habitants de Catalunya que “Badalona ha realitzat una completa i exitosa capitalitat cultural. Aquest 2010 ha permès a molts ciutadans de l’àmbit lingüístic català i de més enllà conèixer o reconèixer la realitat cultural de Badalona, una ciutat que, tot i la conjuntura econòmica actual, ha fet un gran esforç, tant per part de l’Ajuntament com per part de les entitats de la societat civil, que ens ha permès visualitzar la potència cultural de la ciutat i, per extensió, de la cultura catalana”.
 
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010, Escaldes-Engordany 2011, Tarragona 2012 i Ripoll 2013. L’organització Capital de la Cultura Catalana, membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres, ha desenvolupat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

14-12-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024