Escaldes-Engordany (Andorra) 2011 relleva a Badalona 2010 com a Capital de la Cultura Catalana


Jordi Serra, alcalde de Badalona, lliura a Antoni Martí, el seu homòleg d’Escaldes-Engordany, en presència de Xavier Tudela, el testimoni de la Capital de la Cultura Catalana el passat dia 17 de desembre.

Aquest proper dissabte, dia 1 de gener, Escaldes-Engordany (Principat d'Andorra) inicia formalment la seva Capital de la Cultura Catalana 2011 i agafa el relleu de Badalona com a referent cultural de tot l’àmbit lingüístic català. L’acte oficial d’obertura de la que serà vuitena Capital de la Cultura Catalana de la història serà el dia 22 de gener.

Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, ha manifestat que ““venim de Badalona 2010, la més completa i exitosa Capital de la Cultura Catalana de la història. I la capitalitat de la cultura catalana 2011 l’exercirà l’únic país del món que té el català com a única llengua oficial”.

Tudela ha afegit que “des que vam iniciar el 2004 la Capital de la Cultura Catalana hem recorregut una part significativa dels territoris de parla catalana i ens hem pogut adonar i reconèixer l’enorme potència de la nostra cultura en tots els àmbits. A més, la capitalitat és un element de difusió internacional molt significatiu, perquè ens homologuem amb els països o continents que tenen també establerta la capitalitat cultural i que fan de la cultura un instrument de cohesió i dinamització social i de desenvolupament econòmic”.

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010, Escaldes-Engordany 2011, Tarragona 2012 i Ripoll 2013. L’organització Capital de la Cultura Catalana, membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres, ha desenvolupat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

30-12-2010


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024