Quito inaugura el dia 29 de gener la seva Capital Americana de la Cultura 2011


Xavier Tudela amb la ministra de Cultura de l’Equador, Érika Sylva Charvet.

Aquest proper dissabte, dia 29 de gener, la ciutat de Quito (Equador) inicia oficialment la seva Capital Americana de la Cultura 2011 i relleva a Santo Domingo (República Dominicana) com a referent cultural del continent americà.

La cerimònia d’inauguració se celebrarà al Teatre Nacional Sucre, una joia arquitectònica de la capital equatoriana.

En l’acte d’inauguració intervindrà, entre d’altres, Xavier Tudela, president del Bureau Internacional de Capitals Culturals. Durant la seva al·locució, Tudela promocionarà Escaldes-Engordany, i el Principat d’Andorra, en la seva condició de Capital de la Cultura Catalana 2011.

A més de les intervencions protocol.làries, igualment com es va fer en l’àmbit andorrà durant la cerimònia d’inauguració d’Escaldes-Engordany 2011, hi haurà diverses actuacions de reconeguts artistes de Quito, que col.laboraran en una atractiva producció que inclourà elements de literatura, història, arts plàstiques, teatre, dansa i música.

S’espera la presència d’un miler de persones en la cerimònia d’inauguració de la Capital Americana de la Cultura Quito 2011 entre els quals les autoritats nacionals equatorianes, cos diplomàtic i els més destacats gestors culturals de la ciutat.

Fins ara, han estat elegides com a Capital Americana de la Cultura les següents ciutats:

2000: Mérida (Mèxic)
2001: Iquique (Xile)
2002: Maceió (Brasil)
2003: Ciutat de Panamà (Panamà) i Curitiba (Brasil)
2004: Santiago (Xile)
2005: Guadalajara (Mèxic)
2006: Córdoba (Argentina)
2007: Cusco (Perú)
2008: Brasília (Brasil)
2009: Asunción (Paraguai)
2010: Santo Domingo (República Dominicana)
2011: Quito (Equador)
2012: São Luís (Brasil)

La Capital Americana de la Cultura (www.cac-acc.org), creada el 1998, te com a objectius els de promoure la integració interamericana des de l’àmbit cultural, contribuir a un millor coneixement entre els pobles del continent americà, respectant la seva diversitat nacional i regional, posant de relleu alhora, el patrimoni cultural comú. La Capital Americana de la Cultura, igualment com la Capital de la Cultura Catalana, són membres del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org). Està acreditada davant l’Organització d’Estats Americans (OEA) i té el reconeixement dels parlaments Llatinoamericà i Europeu. Antena 3 Internacional (Madrid, Espanya) i el Grup Discovery Channel (Miami, Florida, EUA) són els canals oficials de televisió col.laboradors.

26-01-2011


© Organització Capital de la Cultura Catalana 2002-2024